1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Проведено селекторну нараду з...

Проведено селекторну нараду з органами місцевого самоврядування в режимі відео-зв’язку за результатами контролю за ціновою ситуацією

29 квітня 2022 року під керівництвом заступника начальника районної військової адміністрації Наталії Шличок проведено селекторну нараду з органами місцевого самоврядування в режимі відео-зв’язку.

Здійснення повторної перевірки по моніторингу цін на соціально значущі товари району

Основним питанням, яке розглядалось присутніми, було про результати роботи обласної робочої групи з контролю за ціновою ситуацією в Одеській області, з якого інформувала начальник відділу соціально-економічного розвитку території РВА Наталія Іваник та у своєму виступі ознайомила присутніх з постановою Кабінету Міністрів України від 06 березня 2022 року №223 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548» щодо п. 2, яким передбачено на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», що обласні військові адміністрації разом з Національною поліцією, Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками забезпечують контроль за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на соціально значущі товари, вітчизняні лікарські засоби та бензин.Так, відповідно до вищезазначеної постанови Одеською обласною військовою адміністрацією видане розпорядження від 15.03.2022 № 102/А-2022 «Про утворення робочої групи з контролю за ціновою ситуацією в Одеській області» (зі змінами), до складу якої входять представники Нацполіції, Держпродспоживслужби, Держаудиту та районних військових адміністрацій.

Інформування про результати роботи обласної робочої групи з контролю за ціновою ситуацією

Протягом 19-21 квітня та 27-28 квітня проведені повторні перевірки по моніторингу цін на соціально значущі товари по всій області та в Роздільнянському районі також. Повторно перевірено 32 торгівельні точки (в тому числі 5 АЗС). При повторній перевірці виявлено випадки незначного підвищення цін на овочі в 4 торгових точках. Всі власники в присутності представників робочої групи знижували ціни до середніх по області. Тільки на АЗС були повторно залишені рекомендації до зниження цін на пальне, так як ціни завищені майже на всіх АЗС.За результатами обговорення питання, було вирішено пропонувати територіальним громадам проводити моніторинг цін на соціально значущі товари щоденно, порівнюючи з середніми цінами по області та звітувати до райдержадміністрації про проведений моніторинг.
Наступним було розглянуто питанням щодо опрацювання скарг на цінову політики від населення, з якого інформувала т.в.о. начальника відділу ринкового нагляду Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Ірина Лукічова, а також відповіді на турбуючи питання.