1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Чому ви отримуєте дві...

Чому ви отримуєте дві платіжи за газ?

Велика кількість наших клієнтів уже отримала друковану платіжку за газ і ще одну — за транспортування. Для декого це стало сюрпризом, адже попередній постачальник надсилав усього одну.

Відповідаємо, чому два рахунки — це нормально 👌 Оплата газу та його доставку розділена ще з січня 2020 року в межах реформи газового ринку💠 Саме тоді ухвалено закон, який передбачає, що продавати газ і доставляти його споживачеві мають різні компанії.

Отже, щомісяця споживачі отримують дві платіжки за газ 👨‍💻🛒

за доставку / розподіл газу (від оператора ГРМ);

🛍 за спожитий газ (від постачальника — ГК «Нафтогаз України»).

Чи треба тепер платити більше❓ Плата за транспортування або розподіл газу не є ані новим, ані додатковим платежем. Ви й надалі отримуватимете газ за однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ). Тариф на розподіл газу відрізняється в кожній області 🧭 Наприклад, у Дніпропетровській — 1,26 грн за 1 куб. м на місяць (без ПДВ), а на Закарпатті ця ж послуга коштує 1,99 грн (без ПДВ).

Де дізнатися тариф на розподіл газу❓ Ви можете знайти всю актуальну інформацію про структуру та саму вартість на сайті свого Оператора газорозподільної мережі (облгазу). Отримайте додаткову інформацію про облік газу у вашого оператора ГРМ. Контакти можна знайти на сайті НКРЕКП: https://www.nerc.gov.ua/?id=32112 Більше деталей про передавання показань лічильника в період дії воєнного стану: https://cutt.ly/IGRVOMb

Джерело: Газопостачальна компанія “Нафтогаз України”