1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Роздільнянська районна філія Одеського...

Роздільнянська районна філія Одеського обласного центру зайнятості: про легалізацію заробітної плати

23 червня 2022 року відбулося засідання комісії з питань  наповнення бюджету Степанівської сільської ради, погашення податкового боргу,  легалізації заробітної плати та раціонального використання бюджетних коштів за участю директора Роздільнянської районної філії Одеського обласного центру зайнятості Олени Кукішевої. Відкрила засідання голова Степанівської сільської ради Наталії Бараненко, яка звернула увагу присутніх на підвищення правової освідченості та свідомості роботодавців, обов’язковість сплати податків, що сприяє розвитку громади, обов’язкове оформлення працівників та дотримання виплати  мінімальної  заробітної плати.

На засідання комісії були запрошені керівники підприємств та фізичні особи-підприємці, що мають заборгованість зі сплати податків, а саме:

СФГ «Вікторія», ТОВ «Промінь-12», ФГ Агрофакторія», ТОВ «Агро-Патріот», ФГ «К.В.С», ФГ «Віванта», ФГ »Клевер» та інші фізичні особи-підприємці.

Керівникам вищезазначених підприємств вказано на необхідність своєчасної сплати заборгованості по податкам, своєчасної орендної сплати за користування землею, та виплати заробітної плати. Роз’яснено щодо неприпустимості найму працівників без оформлення трудових відносин, неухильне дотримання законодавчих вимог щодо укладання трудового договору та інші питання податкового та пенсійного законодавства.

Всім присутнім було роз’яснено зміни в законодавстві про зайнятість населення в період дії воєнного стану та надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових  дій  під час воєнного стану в Україні.

Співпраця триває.