1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Робочі візити керівництва до...

Робочі візити керівництва до громад

З метою ознайомлення та контролю за ситуацією на території Роздільнянського району в умовах воєнного стану головою районної військової адміністрації Сергієм Приходько спільно з заступником голови районної військової адміністрації Наталією Шличок протягом тижня здійснено робочі виїзди до Затишанської та Цебриківської громад.
Основними питаннями, які були обговорені, це підготовка закладів освіти до нового навчального року 2022-2023 років та опалювального сезону в умовах воєнного стану.
– Першочерговою в умовах воєнного часу є організація безпеки дітей, збереження їх здоров’я та життя. Підготовка закладів освіти до нового навчального року здійснюється відповідно до розпорядження Одеської військової адміністрації, вживаються відповідні заходи з посилення безпеки. Створені комісії для перевірки споруд цивільного захисту, та інших приміщень, які можуть бути використані для укриття учасників освітнього процесу. В усіх закладах здійснені попередні перевірки та складені відповідні акти, – наголосив голова РВА Сергій Приходько.

Відповідно до постанови КМУ від 24 червня 2022 року №711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», навчання в ЗЗСО традиційно розпочнеться в День знань (1 вересня), а освітній процес у школах триватиме до 30 червня 2023 року. Слід зазначити, що освітній процес у заклад освіти району розпочнеться тільки після прийнятого рішення обласної військової адміністрації щодо формату освітньої діяльності_ очної аба змішаної. Враховуватимуться такі критерії: оперативна обстановка, наявність паспорту безпеки у закладі. Результати моніторингу батьків.
Не менш важливим питанням, обговореним під час візиту керівництва, стало забезпечення безпеки дітей в умовах воєнного стану під час навчального року. Запропоновано здійснити відповідні заходи щодо встановлення відеоспостереження та системи термінового виклику наряду поліції охорони.
Взаємодія з громадами триває.