1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Територіальний сервісний центр 5146...

Територіальний сервісний центр 5146 інформує: Головний сервісний центр МВС продовжує співпрацю з EUAM Ukraine та переймає міжнародний досвід надання послуг

25 січня, відбулася робоча зустріч керівництва Головного сервісного центру МВС та представників Консультативної місії Європейського Союзу в Україні — EUAM Ukraine.

На зустрічі розглядали можливості отримання міжнародної консультативної та технічної допомоги для покращення якості надання послуг і вдосконалення діяльності системи сервісних центрів МВС. Говорили про впровадження європейських стандартів під час надання державних послуг. 

Керівництво Головного сервісного центру МВС та представники EUAM Ukraine відновили співробітництво, яке було призупинене з 24 лютого 2022 року.

За словами начальника Головного сервісного центру МВС Миколи Рудика, попри збройну агресію російської федерації, наша країна не перестала розвиватися та покращувати якість надання державних послуг. Україна є кандидатом на членство у ЄС, а тому постійно прагне до прогресивних змін.

«Зважаючи на отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС особливої уваги потребують питання забезпечення імплементації вимог законодавства ЄС та врахування передового європейського досвіду для їх практичної реалізації в роботі сервісних центрів МВС», — наголосив Микола Рудик.

Перейняття досвіду країн ЄС є надзвичайно цінними для покращення діяльності сервісних центрів МВС. Обговорили питання щодо удосконалення та забезпечення прозорості проведення практичного іспиту. Це можливо реалізувати завдяки технічним рішенням серед яких: ідентифікація кандидата у водії через FACE-ID, автоматизоване формування завдань в ході практичного іспиту, трекінг маршруту руху, електронний чек-лист, підпис даних за допомогою електронного підпису. 

Також серед питань було отримання допомоги у побудові системи підготовки та навчання екзаменаторів, які приймають практичні іспити в сервісних центрах МВС. А саме: розроблення програм навчання екзаменаторів, створення бази для їх підготовки та періодичного навчання, а також складання іспитів для них. Цей проєкт уже впроваджений в Литві та має позитивний результат.

Важливою є майбутня співпраця Головного сервісного центру МВС з Асоціацією європейських органів реєстрації транспортних засобів і водіїв (EReg) та Міжнародною комісією з тестування водіїв (CIECA). Обговорили з представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні і консультативну та практичну допомогу в реалізації співпраці.

Головний експерт з питань державного управління EUAM Ukraine Інто Гоудсміт відзначив проявлену стійкість та результативну роботу Головного сервісного центру МВС в умовах воєнного стану: «Ми вражені вашою роботою та прагненням покращувати державні послуги для громадян навіть у такий важкий період для країни. Наша команда сприятиме в реалізації проєктів щодо вдосконалення надання послуг та наближення їх до європейських стандартів».

Нагадуємо, що з 2015 року Головний сервісний центр МВС має успішний досвід співпраці з EUAM Ukraine. Були проведені тренінги з менеджменту для працівників сервісних центрів МВС, надано консультаційну та практичну підтримку заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини, організовані ознайомчі візити.