1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Територіальний сервісний центр 5146...

Територіальний сервісний центр 5146 інформує: Володимир Баранець нагадав, чим відрізняються індивідуальні номерні знаки від номерних знаків державної реєстрації та як іноземцям, хто служить в українському війську, можна отримати посвідчення водія

Заступник начальника Головного сервісного центру МВС Володимир Баранець в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» розповів про відновлення онлайн-послуги замовлення індивідуальних номерних знаків та нагадав, що минулого тижня набули чинності законодавчі зміни, що розширили перелік документів для видачі посвідчення водія для іноземців, які захищають суверенітет та територіальну цілісність України. 

«При замовленні індивідуальних номерних знаків вартість не зміниться. Змінюється лише зручність процедури їх замовлення. Якщо раніше для замовлення індивідуального номерного знака людина зверталась до будь-якого зручного сервісного центру МВС офлайн, потім заявку розглядав Головний сервісний центр МВС, а отримати такі номерні знаки можна було лише в місті Києві, ще не завжди було зручно, то сьогодні ми запустили онлайн-послугу. Замовлення індивідуального номерного знака тепер можна здійснити онлайн через Електронний кабінет водія у кілька кліків. Функціонал дозволяє перевіривши, чи вільна комбінація, оформити замовлення і оплатити одразу. А найголовніше —  отримати свої унікальні номерні знаки можна за допомогою «Нової Пошти», — розповів заступник начальника Головного сервісного центру МВС.

Відновлення послуги чекали автовласники, які хочуть вирізнятись унікальними номерними знаками на дорогах України. 

«Індивідуальні номерні знаки є додатком до знаків державної реєстрації. Інформація про такі індивідуальні номерні знаки вноситься у розділі «Особливі відмітки» у свідоцтві про реєстрацію транспортних засобів. На всій території України дозволено користуватись такими індивідуальними номерними знаками», — пояснив Володимир Баранець і показав наочно приклади різних номерних знаків.

Також журналісти телеканалу «Рада» поцікавились нововведеннями до законодавства, які набрали чинності з 17 березня і спростили процедуру отримання вперше, відновлення або обміну посвідчення водія для іноземців, які боронять Україну від російського вторгнення.

«Не секрет, що за більше, ніж рік повномасштабного вторгнення росії на територію України до військових частин долучилось чимало громадян інших країн або осіб без громадянства. У цих добровольців немає так званого «ідентифікаційного коду» і немає того, що раніше в Україні називалось «прописка». А українське законодавство про посвідчення водія передбачає чіткий перелік документів. І в цьому переліку є і довідка про присвоєння реєстраційного номера платника податків, і зареєстроване місце проживання. Отже, Україні варто було прийняти такі зміни, які б дозволили іноземцям зі Збройних сил України, Нацгвардії або Державної спеціальної служби транспорту, отримувати посвідчення водія за якимись іншими документами. І такі зміни було ухвалено Кабінетом міністрів України. Тепер достатньо українського військового квитка і довідки з військової частини», — нагадав Володимир Баранець.

Ці зміни регламентує Постанова № 228 Кабінету міністрів України. Вона розширила перелік документів, за якими іноземці або особи без громадянства, які захищають Україну у війську можуть обмінювати, відновлювати раніше наявні у них посвідчення водія інших країн або отримувати вперше посвідчення водія саме національного зразка України.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті.