1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Участь у селекторній нараді...

Участь у селекторній нараді ОВА з обговорення питань забезпечення ефективного споживання електричної енергії

24 березня 2023 року за доручення начальника Роздільнянської районної військової адміністрації Сергія Приходька заступник начальника Наталія Шличок  спільно з фахівцями РВА взяла участь у селекторній нараді щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 10.01.2023 року №25.

На розгляд було включено питання  про вжиття  заходів районними державними (військовими) адміністраціями щодо впровадження алгоритму дій збирання, перевезення   та утилізація ламп розжарювання.

Було наголошено, що починаючи з 22 березня кількість відділень Укрпошти та населених пунктів, в яких лампи будуть доступні для обміну, буде поступово скорочуватися. В найвіддаленіших селах, які до проєкту обміну жарівок на енергозберігаючі лампи долучилися нещодавно, обмін триватиме до кінця квітня. А вже з 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде у 23 відділеннях в містах-мільйонниках та обласних центрах країни, де зберігається найбільший попит і потреба. Скорочення відділень обумовлено зменшенням темпів обміну.

За результатами наради було надано ряд роз’яснень та рекомендацій.