1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Звернення начальника Роздільнянської районної...

Звернення начальника Роздільнянської районної військової адміністрації Сергія Приходька з нагоди дня пам’яті про чорнобильську катастрофу

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС !

Аварія, що сталася на Чорнобильській атомній станції в квітні 1986 року, залишається найдраматичнішою та найважчою за своїми наслідками катастрофою в сучасній історії.

Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом не відомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне покоління.

Масштаби цієї катастрофи могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії – наших співвітчизників.

Чорнобильська трагедія не оминула і жителів нашого регіону. У ліквідації наслідків Чорнобильської аварії брали участь понад 9 тисяч добровольців – мешканців Одеської області.

Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

Сьогодні, у День пам’яті Чорнобильської катастрофи наш земний уклін, довічна вдячність усім, хто заради нас брав участь у ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС.

Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, людська шана героям-ліквідаторам.