1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. До дня захисту  дітей

До дня захисту  дітей

      До дня захисту  дітей в Роздільнянському РВ філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області працівниками пробації з неповнолітнім було переглянуто фільм  «Законодавство на захисті прав дитини. Права дитини та трудова експлуатація».

     Основним міжнародним документом, в якому викладені права дитини, є Конвенція ООН про права дитини. В українському законодавстві правовими документами, які регулюють це питання, є Конституція України, Сімейний кодекс України, Закон України “Про охорону дитинства” та Цивільний кодекс України.

    Про які свої права повинна знати кожна дитина?

Конституція України говорить про те, що кожному гарантується право знати свої права та обов’язки. Це дає змогу запобігти посяганню на них. Достатньо, щоб дитина знала, що всі рівні перед законом та суспільством, а тому будь-які прояви насильства чи грубості до неї не повинні бути приховані, незалежно від кого вони надходять: чи від батьків, чи вихователів, чи навіть однокласників.

      У зрозумілій формі роз’яснили неповнолітньому елементарні правила поведінки у ситуаціях, коли дитину ображають чи намагаються експлуатувати. Це стосується і поведінки батьків – кожен повинен розуміти, що навіть вони не мають права грубо чи принизливо ставитися до своїх дітей, а в разі такого недбалого ставлення знати про можливість дитини звернутися до уповноважених органів.

Роздільнянський РВ філії ДУ « Центр пробації»

в Одеській області