1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Роздільнянський  районі долучився до...

Роздільнянський  районі долучився до  збору допомоги для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

6 червня вночі російські війська підірвали дамбу конструкції Каховської ГЕС в Херсонській області, спричинивши справжній екоцид на Півдні України. Значна кількість громадян Херсонської області, що постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС, потребують допомоги. Одним з актуальних напрямків допомоги є забезпечення питною водою, засобами  гігієни, обладнанням для  відкачування води різної потужності тощо.

Як і вся країна, Роздільнянський  районі долучився до  збору допомоги для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС російськими терористами.

В організації заходів активну участь взяли органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, благодійна організація «Благодійний Фонд «Ти Українець» та  небайдужі  жителі району.  

Так сформовано та направлено до Херсонської області вантаж з гуманітарною допомогою: набори продуктів харчування, миючі засоби та  засоби гігієни, насоси для відкачування води різної потужності, постільна білизна, корм для тварин, велика кількість одягу та взуття, спеціальний інвентар для рятувальників тощо.

Також за дорученням Сергія Приходька, заступником голови  Роздільнянської районної державної адміністрації  Вадимом Ковальським були проведені  перемовини  з уповноваженою особою від Херсонської обласної військової адміністрації Тетяною Звягінцевою щодо подальших кроків співпраці та надання допомоги Херсонській області.

          Збір допомоги Херсонцям триває та на наступному тижні буде формуватися черговий вантаж гуманітарної допомоги.