1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Територіальний сервісний центр 5146...

Територіальний сервісний центр 5146 інформує: Микола Рудик поділився результатами пілотного проєкту із забезпечення прозорих іспитів у 4 областях за червень

Закінчується перший місяць пілотного проєкту в Львівській, Київській, Вінницькій та Одеській області. Тут теоретичні та практичні іспити є зараз в тих центрах, які стають екзаменаційними хабами і тут уже впродовж цілого місяця тестується онлайн-система попереднього запису на практичний іспит. Начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик поділився статистикою та певними висновками щодо пілотного проєкту у прямому ефірі на цифрових платформах МВС України. Такі прямі ефіри Міністерство влаштовує періодично з різними очільниками відомств. У глядачів була можливість поставити питання і отримати на них відповіді одразу під час трансляції.

«Із майже 11 тисяч проведених у червні цього року теоретичних іспитів були з першого разу успішно складені майже 2 800. Як видно це 25%. Було проведено більше 12 тисяч практичних іспитів. При цьому понад 4 тисячі були успішно складені з першого разу. Успішність складання практичних іспитів з першого разу — понад 33%. Тобто, кожен четвертий кандидат у водії складає теорію з першого разу, а кожен третій — практику з першого разу. Якщо порівняти успішність складання торії у 4 регіонах, де проходить пілотний проєкт із забезпечення прозорих умов складання іспитів, то найкращу статистику успішності демонструє Львівська область — 44%», —  розповів Микола Рудик.

Можна порівняти статистику за чотири тижні червня, коли триває пілот, із травнем, коли пілоту ще не було. Нагадаємо, в областях зменшилась кількість сервісних центрів МВС, які здійснюють екзаменаційну діяльність. Є динаміка в деяких регіонах, а є і стабільність.

У Львівській відсоткові показники тримаються майже на одному і тому ж рівні. Що стосується і кількості іспитів, то теоретичних прийняли дещо менше у червні, ніж у травні. Понад 3600 теоретичних іспитів було проведено в травні у всіх дев’яти сервісних центрах МВС, а понад 2800 — у п’яти — в червні. Успішно з першого разу складали у травні 26%, а в червні трохи менше стало — 24%. 

У травні тут провели понад 4 тисячі практичних іспитів, а в червні — три з половиною тисячі. Теж бачимо дещо менше охочих. З першого разу успішно склали весною до експерименту — 45% та 44% — влітку зараз.

У Вінницькій області зросла кількість успішно зданих з першого разу теоретичних іспитів. 28% було успішно складено тестових за чотири тижні травня і 31% у червні, коли в класах було вже по 4 камери спостереження. У травні за чотири тижні провели 2900 теоретичних іспитів. А в червні за аналогічний період провели трохи більше 2400. 

Що стосується практичних іспитів, то кількісні показники приблизно однакові та суттєво не змінились: у травні було 2600 практичних іспитів і в червні з пілотом теж понад 2600. Відсоток успішності несуттєво знизився із 28% до 25%. 

В Одеській області різко зменшилась кількість бажаючих складати іспити. У травні теоретичних іспитів провели понад 5700. А в червні трохи менше 3200 проведених теоретичних іспитів. Це успішність з першого разу на однаковому рівні — 22-23%. Щодо практичних, то їх тут  провели понад 5300 у травні. І значно менше за такий же період червня — 3400. З першого разу практику складали у травні — 2200, у червні — 1400. Це  42% що у травні, та 41% у червні успішність складання з першого разу.

У Київській області теж упала кількість проведених іспитів. Було близько 5700 теоретичних у травні, а у червні стало 2500. А успішність дещо зросла, якщо рахувати у відсотках. 25% склали з першого разу у травні та 27% у червні під час пілоту. 

Практичних іспитів у Київській області у травні прийняли понад 5000, а за такий же період червня — 2 з половиною тисячі. З першого разу практику тут складали 27% кандидатів у водії раніше і 18% — зараз.

«Хотів би наголосити на тому, що усі відсотки — це не абсолютна успішність складання іспитів, а успішність складання іспитів з першого разу. Тобто, тмова про першу спробу і її успішність. Ми порівнюємо цей показник, бо він найбільш промовистий. Але у кандидатів у водії на теорії є необмежена кількість спроб складання іспиту протягом року, поки чинне свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки. А на практичному іспиті в кожного зараз є три спроби», — пояснив начальник Головного сервісного центру МВС.

У цих областях — Київській та Одеській, де зменшилась кількість прийнятих іспитів у червні було денних повітряних тривог, більше, ніж у травні. У травні вони були переважно вночі.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисна інформація на сайті.