1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Відбулась апаратна нарада за...

Відбулась апаратна нарада за участю заступників голови та керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації

28 серпня 2023 року під керівництвом Сергія Приходька, голови районної державної адміністрації, відбулась апаратна нарада за участю заступників голови та керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, під час якої заслухані актуальні питання.

На початку засідання державні службовці вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих, які віддали своє життя за Україну.
З першого питання порядку денного про звіт Захарівського селищного голови з виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади за І півріччя 2023 року інформував Олексій Осійчук.
Присутнім були доведені основні напрями роботи селищної ради з виконання делегованих повноважень виконанних органів у таких сферах як: фінансова та бюджетна політика; розвиток інфраструктури та благоустрій території громади; надання адміністративних послуг; розвиток торгівлі, сфери послуг; транспортно-комунікаційний комплекс; житлово-комунальне господарство та інше.


З другого питання про підготовку навчальних закладів до нового навчального року 2023-2024 років доповів головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту райдержадміністрації Марина Павлюченко, яка зазначила, що у Роздільнянському районі функціонує 57 закладів загальної середньої освіти та 7 філій, в тому числі 7 опорних закладів. До очної форми навчання готові 59 закладів (і це складає 92%) та 5 закладів загальної середньої освіти (далі ЗСО) до дистанційного навчання.
До дистанційного навчання приступають заклади, які не мають найпростіших укриттів і не підпадають під правило 2-х стін.
Якщо говорити про захисні споруди, або найпростіші укриття слід зазначити на сьогодні готові для використання за призначенням:
– укриття 48 закладів ЗСО та 2 філій, що складає 84%;
– відсутні укриття у 8 закладів ЗСО та 5 філіях
Тривають ремонтно-будівельні роботи укриттів у 12 закладах ЗСО:
– капітальний ремонт у 9 закладах ЗСО;
– поточний ремонт у 3 закладах ЗСО.
Наявність укриттів забезпечать безпечне освітнє середовище та безперервний освітній процес.

По завершенню засідання присутнім керівникам структурних підрозділів надані відповідні доручення та рекомендації