1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. АГРОМІЦНІСТЬ: НОВА ГРАНТОВА ПРОГРАМА

АГРОМІЦНІСТЬ: НОВА ГРАНТОВА ПРОГРАМА

Міністерство цифрової трансформації оголосило про запуск освітньо-грантової програми «Міцність», яка передбачає виділення $60 тис. на розвиток малого та середнього бізнесу.

Для участі у програмі відберуть 60 малих та середніх підприємців. 20 з них отримають гранти.

Учасники повинні мати зареєстровану господарську діяльність у Харківській, Дніпропетровській або Одеській областях, які постраждали від повномасштабної війни. При цьому вид бізнесу не грає ролі. Це можуть бути сільське господарство, виробництво, послуги, торгівлю тощо.

📊Проєкт відкритий як для активних підприємців, які ведуть свій бізнес у постраждалих регіонах, так і для підприємців, які бажають повернутися в регіон і відновити свою діяльність.

Крім того, учасники повинні продемонструвати:

• справжнє бажання розвивати та розширювати свій бізнес у регіоні. Це можна оцінити за допомогою заяв про наміри, майбутніх бізнес-планів або чітких стратегій зростання;

• готовність і здатність реалізовувати інноваційні ідеї та впроваджувати необхідні зміни у своїй бізнес-діяльності;

• потенціал для створення нових робочих місць у регіоні;

• зацікавленість у сприянні загальному розвитку та зростанню своїх регіонів та пояснити, як їхні бізнес-плани узгоджуються з цілями регіонального розвитку.

🤝Також процес відбору повинен активно сприяти різноманітності та інклюзивності, залучаючи учасників з різним досвідом, незалежно від гендерної або вікової категорій. Враховується і минулий досвід та послужний список учасника, оскільки це може надати цінну інформацію про його здатність успішно керувати та управляти бізнесом.

📜Формат навчання учасників програми «Міцність»:

• Навчання триватиме в офлайн і онлайн форматах та організоване у формі інтерактивних воркшопів, лекцій, майстер-класів, семінарів.

• Програма передбачає індивідуальні та групові консультації зі спікерами та менторську підтримку під час навчання і після його завершення.

• Офлайн-заходи проходитимуть у центрах підтримки підприємців Дія.Бізнес в Одесі та Кривому Розі, а онлайн-події — у центрі підтримки підприємців в Харкові.

• Підприємці здобудуть знання щодо: планування бізнесу, маркетингу, міжнародної торгівлі, бухгалтерського та фінансового менеджменту, електронної комерції, розвитку інноваційних технологій та психологічної стійкості.

• Кожен з 20 найпрогресивніших учасників проєкту отримають грант $3000 на ремонт приміщення, закупівлю нового обладнання, запасів сировини та покриття інших необхідних витрат для розвитку бізнесу.

🤝Охочі взяти участь у програмі «Міцність» мають пройти замовлення за посиланням:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSf2QbpYUCI3lQ…/viewform

📍Дедлайн подання заявок на участь — 8 вересня о 23:59.

📑Програма триватиме з вересня 2023 року по січень 2024 року.

💬“В період повномасштабної війни держава забезпечила безпрецедентну підтримку аграрної галузі, запровадивши державні гарантії, програму «Доступні кредити 5−7−9» та спеціальну підтримку експортерів через ЕКА. Також держава додатково працює над механізмами фінансової допомоги через надання грантів. Грантові кошти — це маленька сходинка на шляху розвитку підприємства”, – зауважує Алла СТОЯНОВА директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!