1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Розпорядження Роздільнянської районної державної...

Розпорядження Роздільнянської районної державної (військової) адміністрації від 04 серпня 2023 року №127/од-2023 “Про запровадження карантинного «режиму по західному кукурудзяному жуку”.

Відповідно до статей 21 та 24 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 33 Закону  України «Про  карантин рослин», враховуючи подання державного фітосанітарного інспектора Управління фітосанітарної безпеки Головного  управління Держпродспоживслужби в Одеській області  від 04.08.2023 року про виявлення вогнищ регульованого шкідливого карантинного організму – західного кукурудзяного жука на території Роздільнянської міської ради,  а також на сільськогосподарських підприємствах   ТОВ «Промінь-12», ТОВ «Дружба народів, у зв’язку з його шкідливістю,  здатністю до  розповсюдження та  з метою проведення винищувальних заходів механічним, агротехнічним та хімічним шляхом:

  1. Запровадити  карантинний режим та встановити карантинні зони у зв’язку з виявленням регульованого шкідливого карантинного  організму – західного  кукурудзяного жука на загальній площі 132,00га, а саме: у ТОВ «Дружба народів», Одеська область, Роздільнянський район, Новоборисівська сільська рада, с. Полішпакове, на полі № Крива Балка площею 70 га, ТОВ «Промінь-12», Одеська область, Роздільнянський район, Степанівська сільська рада, с.Гаївка на полі № б/н 57 площею 57 га,  Роздільнянська міська рада, Одеська область, Роздільнянський район, м. Роздільна, на присадибних ділянках по вул. Новоселів, №№ 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27 площею 5 га.
  2. Затвердити межі карантинних зон, в яких запроваджується  карантинний режим по західному кукурудзяному жуку, що додається.
  3. Строк дії карантинного режиму запровадити з моменту набрання чинності цього розпорядження до остаточного знищення вогнищ західного кукурудзяного жука на території Роздільнянського  району відповідно до меж карантинних зон, в яких запроваджується карантинний режим.
  4. Затвердити систему фітосанітарних заходів з локалізації та ліквідації вогнищ регульованого шкідливого організму-західного кукурудзяного жука, що додається
  5. Рекомендувати землекористувачам та суб’єктам господарювання всіх форм власності, що займаються заготівлею, зберіганням, вирощуванням, реалізацією та переробкою рослинних матеріалів на території  Роздільнянського  району:

– суворо  дотримуватися карантинних вимог на територіях, де запроваджено карантинний режим;

– надавати послуги з вантажоперевезення лише за наявності карантинного та фітосанітарного сертифікатів;

 – здійснювати  систематичні обстеження земельних угідь, ділянок у період розвитку західного кукурудзяного жука на предмет виявлення  шкідника.

6. Сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації забезпечити оприлюднення даного розпорядження на офіційному веб-сайті  райдержадміністрації.

Голова

Начальник                                                                      Сергій ПРИХОДЬКО

ЗАТВЕРДЖЕНО                         
Розпорядження голови (начальника)  
Роздільнянської районної державної  
(військової) адміністрації
від 04 серпня 2023 року  № 127/од-2023