1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Участь у Всеукраїнській акції...

Участь у Всеукраїнській акції пам’яті “Сонях” з нагоди Дня пам’яті захисників України

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину. Збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є священним обов’язком держави і суспільства.

З цієї нагоди начальник Роздільнянської районної військової адміністрації Сергій Приходько спільно з заступником начальника Наталією Шличок, заступником голови районної ради Альоною Александровою, Роздільнянським міським головою Валерієм Шовкалюком та головою ГО «Громада Роздільнянщини» Володимир Василенко взяли участь у Всеукраїнській акції пам’яті “Сонях” для вшанування загиблих Героїв.
Після проведеної панахиди за загиблими, хвилиною мовчання присутні пом’янули українських воїнів, які ціною власного життя зберегли Україну.
Виступаючі висловили слова глибокої шани усім хто віддав своє життя за Батьківщину та зауважили, що загибель або поранення українських військовослужбовців та добровольців викликають біль і справедливу ненависть до окупанта. Але навіть в праведному гніві маємо єднатися в прагненні до перемоги над ворогом.


На центральній алеї міста рушила хода на чолі з військовими, щоб віддати свою повагу загиблим військовослужбовцям, були покладені квіти до пам’ятних стендів, меморіалу Загиблим захисникам України та пам’ятної дошки Сергія Іщенко.
Вічна Слава Героям!