1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Проведено робочу нараду з...

Проведено робочу нараду з головами територіальних громад району

10 жовтня 2023 року начальник Роздільнянської районної військової адміністрації Сергій Приходько провів робочу нараду, в якій взяли участь голови об’єднаних територіальних громад нашого району, представники районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, керівники і власники закладів охорони здоров’я Роздільнянського району та співробітники РВА.
Про створення та належну роботу комісії із залученням правоохоронних органів для організації своєчасного оповіщення громадян інформували Анатолій Сташевський, завідувач сектору з питань оборонної роботи та цивільного захисту РВА та Олег Балан, т.в.о. начальника Роздiльнянського РТЦК та СП, які зазначили, що основними причинами незадовільного відбору призовників для проходження строкової військової служби є неякісне оповіщення призовників та їхнє ухилення від проходження районних призовних комісій.


«З огляду на це, необхідно посилити співпрацю між територіальними центрами комплектування, органами Національної поліції та місцевого самоврядування аби знизити рівень ухилення призовників від військової служби» – зазначив очільник району.
Обговорені питання укомплектування окремих військових частин за призовом під час проведення загальної мобілізації відповідно до планових завдань та створення позаштатної постійної військово – лікарської комісії.
Також було порушено питання щодо облаштування інженерного захисту об’єктів критичної інфраструктури. З метою забезпечення безперебійної роботи водопостачання, усі комунальні підприємства мають бути забезпечені альтернативними джерелами енергії.
Розглянуті актуальні питання взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, а також проаналізовано хід робіт і завдань щодо подальшого утримання зазначених споруд.
Присутні отримали вичерпну інформацію щодо подальшої роботи з питань ведення військового обліку, організації та проведення мобілізаційної роботи, а також мали можливість у форматі діалогу з’ясувати окремі питання та отримати необхідні роз’яснення.