1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної...

Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Роздільнянській районній державній адміністрації

На черговому засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Роздільнянській районній державній адміністрації під керівництвом начальника Роздільнянської районної військової адміністрації Сергія Приходька, були присутні начальник Роздільнянської районної державної лікарні ветеринарної медицини Володимир Слідзюк, начальник Роздільнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Олег Гнисюк та керівники свиногосподарств району.

Основне питання, яке розглядалось на засіданні про вжиття заходів з профілактики та попередження розповсюдження африканської чуми свиней. З цього питання виступив Володимир Слідзюк щодо стану справ з виконання заходів з профілактики Африканської чуми свиней (АЧС), які проводяться на території району спеціалістами Роздільнянської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

Також, заслухали начальника Роздільнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Олега Гнисюка про епізоотичну ситуацію з АЧС, виконання попередніх рішень ДНПК всіх рівнів та направлення відповідних листів керівникам свиногосподарств щодо дотримання вимог «закритого» режиму роботи.

За підсумками виступів та заслухавши інформацію керівників господарств комісія вирішила:

– продовжити здійснювати постійний моніторинг за фізіологічним станом тварин (свиней) на підконтрольних територіях;

– забезпечити дієвий контроль за переміщенням живих свиней та продукції з них на території району. Не допускати переміщення живих тварин без відповідних ветеринарних документів;

– вжити вичерпних заходів щодо недопущення несанкціонованої торгівлі у невстановлених місцях (на стихійних ринках, узбіч доріг) продуктами тваринного та рослинного походження з притягненням порушників до відповідальності.