1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Засідання Одеської обласної державної...

Засідання Одеської обласної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії в режимі відеозв’язку

Відбулось засідання Одеської обласної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії в режимі відеозв’язку. У засіданні взяли участь начальник Роздільнянської районної військової адміністрації Сергій Приходько спільно з начальником Роздільнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Олегом Гнисюком.

В ході засідання Сергій Приходько доповів про вжиті заходи з профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання Африканської чуми свиней (АЧС).                     29 листопада на засідання Державної  надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Роздільнянській районній державній адміністрації розглянуто питання щодо спалаху  АЧС в підсобному господарстві Новосавицького психоневрологічному будинку – інтернат та доведений План заходів всім причетним та головам громад району.

 Все поголів’я свиней в підсобному господарстві будинку-інтернату піддано умертвінню безкровним способом, трупи тварин знищено шляхом спалення. Місце утримання та спалення тварин піддано дезінфекції. Також спалені інвентар, дерев’яні щити та перегородки.

Рішенням ДНПК встановлений карантин, який буде знятий не раніше  ніж через 40 днів після проведення всіх заходів згідно з Планом профілактики та недопущення поширення захворювання  АЧС, забезпечено чергування. Наразі працюють в неблагополучному пункті та зонах захисту та нагляду дві робочі групи з представників Роздільнянської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

          Заходи з ліквідації захворювання тривають.