1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Позачергове засіданні комісії з...

Позачергове засіданні комісії з питань ТЕБ та НС, що пройшло під головуванням її очільника райдержадміністрації Сергія Приходька

На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що пройшло під головуванням її очільника райдержадміністрації Сергія Приходька члени комісії розглянули питання щодо ускладнення епідемічної ситуації з кору та посилення заходів реагування про який доповів Анатолій Сташевський, завідувач сектору з питань оборонної роботи та цивільного захисту Роздільнянської РДА.

В області ускладнилась епідемічна ситуація з кору. В Одеському районі (м. Одеса) 22.01.2024 року зареєстровано два завізних лабораторно підтверджених випадки кору серед дітей.

При проведенні епідрозслідування встановлено, що випадки кору зареєстровані в одному сімейному осередку. Захворілі діти 3-х років та 1 рік, які не щеплені проти кору.

Дитина 3-х років відвідує приватний дошкільний заклад м. Одеси. За даними епіданамнезу мати з дітьми прибула з Румунії (м. Брашов) до м. Одеси. У м. Брашові перебували протягом трьох місяців. Перші симптоми захворювання з’явились у Румунії.

Згідно з повідомленням ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» від 13.12.2023 у Румунії з 5 грудня оголошено національну епідемію кору. Місто Брашов увійшов до переліку територій з найбільшою кількістю захворілих.

Діти проходили лікування у КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» ОМР, попередній діагноз «Ентеровірусна інфекція», кінцевий діагноз – «Кір лабораторно підтверджений».

Наразі встановлюється коло контактних осіб з визначенням їх щеплювального статусу, профілактичні та протиепідемічні заходи тривають.

Наразі в Роздільнянському районі не зареєстровано жодного випадку захворювання на кір.

Не дивлячись на високий показник охоплення щепленнями (99%) під час проведення наздоганяючої catch-up кампанії з вакцинації КПК дитячого населення, показник охоплення плановою вакцинацією у 2023 році не досяг цільового (95%) на території району.

Після розгляду питання комісія вирішила спільно з керівниками закладів охорони здоров’я усіх форм власності, що надають послуги з імунізації, активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з батьками дітей, які відмовились від проведення щеплень проти кору, щодо важливості проведення вакцинації.

За результатами наради було надано ряд роз’яснень та рекомендацій.