1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Територіальний сервісний центр 5146...

Територіальний сервісний центр 5146 інформує: Микола Рудик в ефірі «Суспільне.Спротив» розповів про телеграм-бот для пошуку талонів та прозорі іспити

Микола Рудик в ефірі «Суспільне.Спротив» розповів про телеграм-бот для пошуку талонів та прозорі іспити

Головний сервісний центр МВС активно підтримує діджиталізацію державних послуг та впроваджує інноваційні технології. Тепер здійснити запис на складання практичних іспитів стане ще простіше за допомогою чат-бота, який нещодавно запустили в телеграмі. Про це розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик в прямому ефірі на телеканалі «Суспільне.Спротив». 

Чат-бот – ТалонБот знаходить вільні талони на складання практичного іспиту у будь-якому сервісному центрі МВС. Цей функціонал зручний у користуванні. Для цього необхідно увійти в телеграм-бот, авторизуватись та заповнити необхідні поля.

«Талон-Бот може одночасно відстежувати наявні талони на складання практичного іспиту у 5-ти сервісних центрах МВС. У разі наявності система автоматично надсилатиме сповіщення кожні 10 хвилин в телеграм», – розповів Микола Рудик.

Начальник сервісного центру МВС пояснив, що після надходження сповіщення, необхідно перейти в Е-Запис та взяти талон на складання практичного іспиту. Також у телеграм-боті доступне скасування надходження сповіщень про вільні талони на складання практичного іспиту.

Микола Рудик також додав, що спостерігається значний попит на отримання посвідчення водія. Лише за перший місяць цього року понад 14,5 тисяч осіб вперше стали кермувальниками. Відтак, за перший місяць цього року у сервісних центрах МВС було проведено понад 2 400 теоретичних іспитів після самопідготовки. Із них понад 880 осіб склали іспит успішно з першого разу. 

«З початку цього року понад 41 тисяча осіб складали теоретичний іспит після навчання в автошколі. Із них понад 8 тисяч успішно пройшли тестування з першого разу, а це близько 20%. Також сервісні центри МВС провели понад 46 тисяч практичних іспитів. Із них понад 11 600 осіб успішно склали іспит з першого разу, а це близько 25%», – підсумував Микола Рудик.

Враховуючи такий попит на складання теоретичних та практичних іспитів, з 1 лютого повертається екзаменація до двох сервісних центрів МВС. Зокрема, у м. Старокостянтинів Хмельницької області та смт Кельменці Чернівецької області.

Нагадуємо, консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.