1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. АПАРАТНА НАРАДА

АПАРАТНА НАРАДА

Сьогодні, під керівництвом Сергія Приходька, голови районної державної адміністрації, відбулась апаратна нарада за участю керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, під час якої заслухані актуальні питання.

Про соціальний захист внутрішньо переміщених осіб доповіла ЗНАХАРУК Лариса Вікторівна – начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації. Яка поінформувала, що факт внутрішнього переміщення підтверджується довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

На державному рівні переселенцям надається допомога на проживання, право на отримання якої мають особи, які після 24 лютого 2022 року перемістилися з тимчасово окупованих територій та територій бойових дій відповідно до визначеного Мінрегіоном переліку.

Якщо раніше допомога на проживання ВПО призначалася без урахування доходів та факту працевлаштування, то починаючи з 01 березня 2024 року розрахунок здійснюється з урахуванням матеріального стану сім’ї, що в свою чергу, значно вплинуло на право отримувати таку допомогу.

Проаналізувавши кількість отримувачів допомоги до і після внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, спостерігається значне зменшення отримувачів: до 01.03.2024 р. допомогу отримувало 816 осіб, після – 381 особа.

Право на допомогу мають лише представники найбільш вразливих верств населення, а також ті, хто вже щось зробив для покращення свого економічного благополуччя – їм допомагатимуть задля заохочення.

Сума допомоги переселенцям розраховується на кожного члена сім’ї та складає 3000,00 грн. на дитину чи особу з інвалідністю та 2000,00 грн. усім іншим.

За новими правилами виплати з 1 березня автоматично продовжені на півроку для таких категорій населення: пенсіонерів із пенсіями менше 9 тис. 444 грн.; інвалідів І та ІІ груп; дітей-інвалідів віком до 18 років; тяжкохворих дітей; дітей-сиріт, дітей, які залишилися без піклування батьків, осіб віком до 23 років, а також для прийомних батьків та усиновлювачів.

Інші категорії переселенців повинні звертатися до органів соціального захисту із заявою для перепризначення виплат на півроку.

Про хід проведення весняних польових робіт в 2024 році доповіла ІВАНИК Наталія Григорівна – начальник відділу соціально – економічного розвитку території райдержадміністрації інформувавши, що в районі під урожай 2024 року засіяно озимих зернових культур на площі 62,3 тис. га в тому числі озима пшениця-51,7 тис. га, озимий ячмінь-10,6 тис. га. озимого ріпаку -10,5 тис. га.

Структура посівних площ сільськогосподарських культур на 2024 рік передбачає зменшення посівів озимих культур, перш за все озимого ячменю на 4,6 тис. га та озимого ріпаку-2,0 тис. га в зв’язку з аномально посушливою осінню 2023 року що не сприяла проведенню посівної кампанії в тих обсягах, що були заплановані, як результат, будуть збільшені посіви ярих культур.

З метою забезпечення належного виходу озимих культур зі зимового періоду і закладення міцної основи для майбутнього врожаю, сільськогосподарські підприємства ретельно проводять перше підживлення. Станом на сьогодні підживлено 57,0 тис. га озимих культур, що становить 90% від загальної площі, посіяної восени 2023 року.

Райдержадміністрацією проводиться постійна робота щодо доведення інформації про різні державні програми підтримки та гранти до сільгосп товаровиробників району

Про архітектурну діяльність у 2023 році відділу з питань інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово – комунального господарства та екології райдержадміністрації доповіла ЛИТВИН Вікторія Вікторівна – начальник відділу з питань інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово – комунального господарства та екології райдержадміністрації

По завершенню апаратної наради надано відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи.