1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Начальник Роздільнянської районної військової...

Начальник Роздільнянської районної військової адміністрації Сергій Приходько спільно з заступниками РВА взяв участь у заходах з нагоди річниці функціонування системи «Custody Records»

На заході були присутні голови громад району, представники Роздільнянської окружної прокуратури, керівництво та особовий склад Роздільнянського РВП ГУНП, представники ОДУВС, представники Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини з дислокації в Одеській області, керівництво управління головної інспекції ГУНП в Одеській області, адвокати та громадськість. Всі присутні мали змогу спостерігали за презентацією звіту за рік роботи проєкту, представленого інспекторами з ДПЛ Роздільнянського РВП ГУНП в Одеській області.

«Інформаційна система «Custody Records» – це один з кроків впровадження європейських стандартів захисту прав людини в поліцейській діяльності та покликана забезпечити правові гарантії затриманим особам, зменшити ризики виникнення конфліктних ситуацій, а також убезпечити поліцейських від безпідставних звинувачень у протиправних діях.

Сергій Приходько подякував всім причетним за підтримку та розуміння важливості даного проєкту на території Роздільнянського району та правоохоронцям за їх щоденну роботу і результативну співпрацю.

«Впровадження системи “Custody Records” в Роздільнянському відділі поліції стало можливим завдяки тісній співпраці територіальних громад району, Одеській обласній військовій адміністрації та головного управління Національної поліції в Одеській області. Я переконаний, що система контролю за дотриманням прав людини в ізоляторах тимчасового тримання стала ще одним важливим кроком до побудови правової держави, дотримання громадянами чинного законодавства та збільшення довіри населення до поліції» – зазначив очільник району.