1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Прозорість та піздвітність

Прозорість та піздвітність

На виконання рішень засідань обласної та районної робочих груп «Прозорість та підзвітність» фахівцями відповідного напрямку роботи райдержадміністрації продовжено щотижневий моніторинг публічних закупівель, проведених громадами району.

За період з 03.07.2024 по 10.07.2024 органи місцевого самоврядування, включаючи їх управління, відділи та інших отримувачів і розпорядників бюджетних коштів) розмістили в системі PROZORRO 181 оголошення про закупівлі на загальну суму 13,290 млн.грн. Найбільша частина коштів 8,8 млн.грн. (67% від загальної суми закупівель за моніторинговий період) була направлена на зукупівлі шляхом проведення відкритих торгів, закупівля товарів за процедурою запиту ціни пропозиції становила 2,7 млн.грн. (20%), за спрощеною процедурою – 638,4 тис.грн. (5%). Оголошень про укладення прямих договорів розміщено на суму 1,1 млн.грн. (8%).

За моніторинговий період найбільші за сумами закупівлі здійснювались установами та закладами сфери охорони здоров’я – 7,7 млн.грн. та сфери освіти – 1,4 млн.грн. В галузі охорони здоров’я переважала закупівля медичних препаратів та продуктів харчування. Освітні установи та організації закуповували, в основному, товари для проведення поточних ремонтів.

Результати проведеного моніторингу будуть використані при плануванні та організації наступних засідань районної робочої групи з питань ефективного використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану «Прозорість та підзвітність».