1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Південне міжрегіональне управління Державної...

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

🔹Валентина (ім’я змінено) звернулась до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці за допомогою у вирішенні питання виплати заборгованої заробітної плати при звільненні.

⌛️Громадянка повідомила, що працювала на Миколаївському хлібзаводі на посаді машиніста тісторобних машин та виконувала свою роботу сумлінно і добросовісно. Коли прийшов час розірвати трудові відносини, Валентина подала заяву про звільнення за власним бажанням. Однак, у день звільнення роботодавець не здійснив повного розрахунку з працівницею, не виплативши всі належні їй суми.

🖇На прохання прояснити ситуацію та виплатити належні їй кошти Валентина не отримала жодних чітких відповідей від роботодавця, який й надалі замовчував проблему та не поспішав її вирішувати.

▶️Щоб з’ясувати всю ситуацію головний державний інспектор управління інспекційної діяльності у Миколаївській області поспілкувався із керівником підприємства та роз’яснив вимоги законодавства про працю та відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та належних всіх сум при звільнені працівника.

👤Прислухавшись до роз’яснень та порад інспектора, роботодавець визнав свою вину, у зв’язку з чим заборговану заробітну плату та належні суми при звільнені Валентині виплачено в повному обсязі, а також виплачено середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

Відтак, завдяки оперативному втручанню інспектора праці порушені трудові права Валентини захищено!