1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Війна збільшує ризики соціальних...

Війна збільшує ризики соціальних криз в багато разів

Українці гинуть, втрачають близьких, залишаються без власних домівок, вимушені переїжджати в інші місця, регулярно відчувають стрес. Іноді непомітною, але завжди актуальною під час війни стає проблема сексуальної експлуатації та наруги.

За глобальною статистикою ООН, понад 50% жінок і майже кожен третій чоловік стикались із певною формою сексуального насильства у своєму житті.

Дієвим запобіжником може слугувати ознайомлення з визначеннями сексуальної експлуатації та наруги і методами їх попередження. Так, World Health Organization Ukraine (Бюро ВООЗ в Україні) створило онлайн-курс українською мовою «Запобігання сексуальній експлуатації та нарузі. Реагування та протидія» для співробітників організацій, які задіяні у гуманітарному реагуванні, та для практикуючих спеціалістів у сфері громадського здоров’я.

Едукація дозволить дізнатись:

📝 що таке сексуальна експлуатація і наруга, та як надавати підтримку постраждалим;

🔴 про запобігання та реагування на сексуальну наругу та домагання;

❌ протидію сексуальній нарузі та домаганням як складовим ґендерно зумовленого насильства;

☎️ куди та як саме повідомляти про сексуальну експлуатацію та наругу.

Команда ГО Безбар’єрність розділяє політику нульової толерантності до сексуальної експлуатації та наруги, вже пройшла навчання та отримала відповідні сертифікати. Маємо усвідомлювати та завжди пам’ятати, що будь-яке насильство не має виправдання. Кожна людина має право на безпеку, повагу і захист.

📸 Freepik