1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Відбулась апаратна нарада з...

Відбулась апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації

Сьогодні, під керівництвом Сергія Приходька, голови районної державної адміністрації, відбулась апаратна нарада за участю заступників голови та керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, під час якої заслухані актуальні питання.

Про роботу управління соціального захисту населення з внутрішньо переміщеними особами  доповідала  начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Лариса Знахарук.

На обліку управління станом на 20 квітня 2023 року знаходиться 2039 осіб. Отримують державну соціальну допомогу на проживання 937 осіб.

Зазначено, що в Роздільнянській, Захарівській, Затишанській, Цебриківській, Великоплосківській, Новоборисівській громадах затверджені програми, в яких передбачені кошти на підтримку ВПО.

Також наголошено, що на території району в наявності 80 місць для компактного проживання,  які знаходяться на території   Захарівської громади – 60 місць та Затишанської громади – 20 місць.

Продовжила нараду в.о. начальника відділу житлово – комунального господарства, містобудування, архітектури,  інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Вікторія Литвин.

Доповідачка довела, що в районі триває Програма обміну ламп розжарювання на LED.

На запит України, ініційований Президентом України, Європейський Союз закуповує та, починаючи з середини січня 2023 року, поетапно й безкоштовно передає їх Україні. З українського боку програма реалізується Міністерством економіки України, Міністерством цифрової трансформації України та АТ «Укрпошта». Проєкт реалізується, як один з інструментів підтримки ЄС енергетичного фронту України, які дозволяли б вистояти під час енергокризи та забезпечити баланс енергоспоживання в пікові години.

Одним з основних джерел підвищеного навантаження на електромережі є старі лампи розжарювання, які використовуються в домогосподарствах. А вони використовують у 8 разів більше електроенергії за сучасні лампи. Тому кожен, у кого є такі лампи, може безоплатно зменшити електроспоживання, замінивши лампочки на енергоощадні LED.

Існує два доступні способи, як обміняти лампи: через застосунок Дія та безпосередньо на Укрпошті.

Якщо попередньо зробити замовлення ламп через застосунок Дія, то вони гарантовано будуть очікувати людину у відділеннях Укрпошти п’ять робочих днів після отримання підтвердження з мобільного застосунку Дія. Якщо за цей час замовник не обміняє лампи, заява анулюється.

Для тих, у кого немає можливості замовити через Дію, може просто завітати на Укрпошту, щоб обміняти лампочки. Для цього треба з собою взяти паспорт, податковий номер та лампи.

Загальний обсяг завезених LED ламп у відділення Укрпошти нашого району становить 44300 шт. За останньою інформацією дирекції АТ Укрпошта кількість обмінених в нашому районі ламп становить 37500 шт. Про стан виконання районного бюджету Роздільнянського району за І квартал 2023 року поінформувала присутніх начальник відділу фінансів райдержадміністрації Лідія Карнафілова. Фактично до бюджету Роздільнянського району,  з урахуванням трансфертів за І квартал 2023 року по загальному і спеціальному фондах надійшло 1092,8 тис. грн., що складає  65,4% до планових призначень звітного періоду. Питома вага власних доходів склала  0,4 % від загальної суми надходжень та трансфертів (інших субвенцій з державного та місцевих бюджетів) – 99,6 %.

Доповідачка зазначила, що перевиконання доходної частини районного бюджету без урахування трансфертів відбулося за рахунок плати за надання адміністративних послуг, за якою доходи не планувалися.

По завершенню апаратної наради надано відповідні доручення відповідальним особам за різними напрямками роботи.