1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Навесні цього року на...

Навесні цього року на Одещині почали облаштовувати гінекологічні кабінети безбар’єрного доступу!

Такі кабінети вже функціонують на базі Доброславської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, Саратської центральної лікарні, Біляївської багатопрофільної лікарні, Ізмаїльської міської центральної лікарні, та в Пологовому будинку №7 у м. Одеса. Це стало можливим завдяки Всеукраїнському Благодійному фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї», в рамках заходів гуманітарного реагування Фонду ООН у галузі народонаселення, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та організаційної підтримки Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА.

✅ За час функціонування гінекологічних кабінетів безбар’єрного доступу у медичних закладах Одещини було обстежено 1144 жінки. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Анжела Попадюк, заступниця директорки Департаменту охорони здоров’я Одеської військової адміністрації.

💬 «У кабінеті на базі лікарні міста Доброслав було прийнято 260 жінок, з них жінок з інвалідністю 28, жінок ВПО – 42. У багатопрофільній лікарні міста Біляївка медики прийняли 70 жінок, з них 27 з обмеженими можливостями. У Саратській центральній лікарні – 239 жінок. В Ізмаїльській міській центральній лікарні 270 жінок. У пологовому будинку №7 було обстежено 305 жінок”, – розповіла Анжела Попадюк

ℹ️ Послуги гінекологічного кабінету безбар’єрного доступу надаються на безоплатній основі жінкам і дівчатам, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, зокрема, жінкам внутрішньо переміщеним особам, особам з інвалідністю та постраждалим від насильства під час війни. Додатково пацієнтки можуть отримати медикаменти та засоби медичного призначення.

Кабінет облаштовано із дотриманням усіх дистанцій і стандартів, щоби людина могла вільно рухатися на кріслі колісному.

Джерело Департамент охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації