1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Відбулась апаратна, під час...

Відбулась апаратна, під час якої заслухані актуальні питання.

26 червня 2023 року під керівництвом Сергія Приходька, голови районної державної адміністрації, відбулась апаратна нарада за участю заступників голови та керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, під час якої заслухані актуальні питання.

Про оперативну інформацію щодо санітарної епідемічної ситуації в Роздільнянському районі поінформувала присутніх директор Роздільнянського  РВП ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» Галина Дьяченко, яка повідомила, що по Роздільнянському району зареєстровано 13 випадків гострих кишкових захворювань, в т. ч. по Роздільнянській ТГ, Степанівській ТГ – 8 випадків, В. Михайлівській ТГ – 3 випадки, Захарівській ТГ – 2 випадки.  У порівнянні з червнем 2022 р. захворюваність знаходиться на одному рівні -13 випадків. А порівняно з травнем поточного року відмічається зниження захворюваності по гострим кишковим інфекціям на 56,6% (13 випадків проти 30 в травні).

Як зазначила доповідачка, стан питної води знаходиться на постійному контролі. Роздільнянським РВП здійснюється щоденний моніторинг якості питної води, яка подається населенню Роздільнянського району. У період з 01 по 20.06.2023р. було відібрано по 67 проб води на бактеріологічні та санітарно-хімічні показники. З числа досліджених проб води – 6 проб (9%) не відповідали нормативам за бак. показниками, в населених пунктах: смт В. Михайлівка (КП «Злагода» В. Михайлівської ТГ) та смт Затишшя (КП «Господар» Затишанської ТГ).

Олег Гнисюк, начальник Роздільнянського районного управління ГУ Держпродспоживслужба в Одеській області доповів про ситуацію у травні поточного року щодо захворюваності дітей на гастроентероколіт норовірусної етіології у м. Роздільна. Всього захворіло 10 дітей, перебіг середньої та легкої важкості. При епідрозслідуванні встановлено, що всі хворі діти відвідали виставу пересувного цирку–Шапито, де вживали різні солодощі. Хворі не були пов’язані між собою сімейним осередком, або організованим колективом. Також Олег Миколайович проінформував про підготовку харчоблоків в  закладах освіти до нового навчального року відповідно до норм ХАССПу.

З наступного питання про рівень середньої заробітної плати за І квартал 2023 року по Роздільнянському району доповідала  начальник  відділу соціально – економічного розвитку територій райдержадміністрації Наталія Іваник. Зазначено, що загальна кількість застрахованих осіб в березні 2023 року  – 9160 осіб. Кількість застрахованих осіб збільшилося в порівняні з груднем 2022 року на 89 осіб. Найбільше збільшення кількості працюючих відбулося в Роздільнянській ТГ- 41 особа, Великоплосківська ТГ-32 особи, Лиманська ТГ-24 особи.  В деяких громадах відбулося скорочення працюючих, в Степанівській ТГ на 19 осіб, Захарівська ТГ-11 осіб.

Середня заробітна плата  за 1 квартал 2023 року по району на  60,0 грн менше ніж за такий же період  попереднього року (10252,0 грн -1 квартал 2022 року). По 6 громадам відбулося зменшення заробітної плати в порівнянні з 1 кварталом 2022 року.

Найбільший ріст рівня середньої заробітної плати протягом І кварталу 2023 року (в березні в порівнянні з січнем) спостерігається по Степанівській ТГ (110,3%) та Великоплосківській ТГ (108%). Найменший рівень росту середньої заробітної плати – по Роздільнянській міській раді (103,7%), Великомихайлівська ТГ (102,9%).

Територіальним громадам необхідно вживати більше дієвих заходів спрямованих на легалізацію праці, та погашенню податкового боргу.

З питання про хід   виконання   постанови  Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996  «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» у І півріччі 2023 року доповіла завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Ольга Ладунська-Амонс. Зазначено, що розроблено районну програму “Сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства Роздільнянського району на 2023 – 2026 роки” в якій передбачено заходи з реалізації взаємодії з інститутами громадянського суспільства.

З метою залучення громадян  до  участі  в  управлінні  державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до  інформації, забезпечення  гласності, відкритості та прозорості у звітній період проведено 10 електронних консультацій, 2 громадських обговорення, проведено 2 засідання громадської ради при Роздільнянській райдержадміністрації, на яких розглянуто 7 питань, що у загальної кількості складає 19 розглянутих питань.

По завершенню засідання присутнім керівникам структурних підрозділів надані певні доручення та рекомендації