1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Продовжується формування Державного реєстру...

Продовжується формування Державного реєстру суб’єктів н асінництва та розсадництва на 2023 рік

Інформуємо суб’єктів господарювання, що з 1 квітня 2023 року Міністерство аграрної політики та продовольства України розпочало прийом заяв для включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.

Суб’єкти господарювання, які запланували цього року виробництво насіння та/або садивного матеріалу з метою подальшої реалізації, мають подати заяву для включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва на 2023 рік. Після отримання заяви Мінагрополітики перевіряє правильність її оформлення та достовірність поданих заявником відомостей, має право подавати органам державної влади і місцевого самоврядування запити щодо перевірки достовірності інформації, зазначеної в заяві.

Підставами для відмови у включенні до Реєстру є:

невідповідність поданих документів вимогам Закону «Про насіння і садивний матеріал»;

виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

Рішення про виключення суб’єкта насінництва та розсадництва з Реєстру приймається Мінагрополітики протягом десяти календарних днів з дня надходження заяви, документів (інформації) або встановлення фактів грубого порушення законодавства, які є підставою для виключення з Реєстру.

Прийом заявок здійснюється за адресою: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24, Мінагрополітики, або на електронну адресу ua_seeds@ukr.net (на період воєнного стану).

Контактна особа: Шутенко Таїса Олександрівна, тел.: 044-363-08-45, email: t.shutenko@minagro.gov.ua.

З формою (бланком) заяви можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0894-16#Text.

Головний спеціаліст  відділу контролю

у сфері насінництва, розсадництва та якості зерна

управління фітосанітарної безпеки

 ГУ Держпродспоживслужби

в Одеській області                                                                                                Ольга НІКОРЧУК