1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Територіальний сервісний центр 5146...

Територіальний сервісний центр 5146 інформує: Вперше в ЦНАПі отримано електронні документи для водіїв

Наша країна – одна з передових цифрових держав, яка постійно розширює перелік послуг для своїх громадян. У ЦНАПах українські кермувальники легко та зручно можуть отримати електронне посвідчення водія та електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Нову опцію на собі вже випробувала пані Ольга, замовивши у Рівненському ЦНАПі електронне посвідчення водія. Жінка переконалася, що це зручно, швидко та ще й економно. 26 гривень й е-посвідчення вже у смартфоні. Такий документ без використання фізичних бланків має свої серію та номер. Попри те, що це посвідчення дійсне лише на території України,  Ольга не турбується. Адже обміняти на пластикове водійське завжди встигне і для цього є чимало варіантів. Українці можуть зробити обмін онлайн за допомогою Дії чи Електронного кабінету водія, або ж безпосередньо у сервісному центрі МВС чи ЦНАПі.

Нині електронне посвідчення водія не просто стало рівнозначним до фізичного документа, а й може повністю його замінити. Воно може бути єдиним наявним у водія. Тобто, фізичного пластикового відповідника  цей чинний в Україні документ може і не мати.

Сервісні центри МВС за розумну альтернативу, а тому кожному українському  водію дають вибір між отриманням документа:

  •  із оформленням тільки електронних варіантів документів, які дають право керувати транспортними засобами;
  • чи з оформленням традиційних пластикових бланків посвідчень водія, копії яких також підтягуються в застосунок Дія та Електронний кабінет водія.

Нагадуємо, що у ЦНАП можна отримати ще й інші послуги сервісних центрів МВС:

  • обмін посвідчення водія;
  • відновлення посвідчення водія у зв’язку з пошкодженням, втратою чи викраденням;
  • реєстрацію нового транспортного засобу;
  • перереєстрацію транспортного засобу;
  • зняття з обліку транспортних засобів у зв’язку з вибракуванням;
  • видачу свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів для виїзду за кордон.

Цифрова держава і зручний державний сервіс — це те, що українці будують навіть під час війни.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС у Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію можна знайти на сайті.