1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Зустрілись з представниками агенцій...

Зустрілись з представниками агенцій ООН, які працюють в Одеській області.

Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер поінформував делегацію щодо безпекової ситуації в Одеській області в контексті нещодавніх терористичних атак росії по цивільним об’єктам та портовій інфраструктурі Одещини.

🔸️Детально обговорили потреби Одещини за такими напрямами:

соціальний захист населення, потреби ВПО;

– потреби в генераторах;

– сфера освіти (зокрема обладнання та реконструкція укриттів);

– захист дітей;

– охорона здоров’я.

🔸️Представники агенцій ООН поінформували про роботу та допомогу, яку вони надають з 24.02.2022. Розповіли про плани на майбутній період, зокрема наголосили, що підтримка за напрямами і надалі продовжуватиметься.

🔸️Управління координації гуманітарних справ ООН (OCHA) зазначили, що постійно координують допомогу, здійснюють узагальнення потреб та перерозподіл між агентствами системи ООН.

🔸️Дитячий фонд ООН (UNICEF) звернули увагу на роботу щодо відновлення шкільних укриттів, запуск навчальних хабів в Одеській області, та окремо виділили компонент щодо забезпечення питною водою закладів освіти. Також розповіли про діяльність мультидисциплінарних мобільних, що надають соціально-психологічну допомогу сім’ям з дітьми та іншим людям, постраждалим від війни.

🔸️Міжнародна організація з міграції (IOM) наголосили, що наразі здійснюють підтримку Ізмаїльського району та інших населених пунктів надаючи набори для екстреного ремонту, шиферу тощо.

🔸️Управління Верховного комісара у справах біженців (UNHCR ) – розповіли про підтримку ВПО, розповсюдження будівельних наборів для постраждалого населення, підтримку місць компактного проживання, передачу обладнання для укриттів.

🔸️Представники Всесвітньої продовольчої програми ООН зазначили, що надають грошову допомогу та допомогу у вигляді продуктових наборів, а також реалізують програму покращення шкільного харчування у школах області.

✅З представниками Програми розвитку ООН домовились провести додаткові зустрічі на робочому рівні для забезпечення якісної підготовки проєктів від Одеської області на майбутній період.

🤝Олег Кіпер подякував за постійну підтримку Одеської області та зазначив, що обласна державна адміністрація й надалі координуватиме питання щодо потреб і запитів від громад області для розподілу її туди, де це найбільш необхідно.