1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Відбулося обласне засідання Конгресу...

Відбулося обласне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України під головуванням Олексія Кулеби

20 вересня на Одещині відбулося обласне Розширена засідання Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням заступника керівника Офісу Президента, Виконавчого секретаря Президії Конгресу Олексія Кулеби.

В рамках засідання з представниками органів центральної влади, обласної військової адміністрації, органами місцевого врядування вдалося обговорити ряд важливих для регіону сьогодні питань. 

Зокрема йшлося про підготовку до опалювального сезону, захист обʼєктів енергетики, розвиток транспортної інфраструктури в рамках зернової ініціативи, організацію безпечного навчального процесу та інше.

В умовах повномасштабного вторгнення надважливо перебувати постійному та тісному діалозі з кожним членом Конгресу, чути кожен голос від представників місцевого самоврядування та допомагати у вирішенні проблем місцевого значення. Єдність, взаємна довіра та усвідомлена відповідальність перед Державою в умовах війни – це і є той внесок у велику перемогу, який Конгрес здатен культивувати, розвивати та максимально масштабувати”, – зазначив під час виступу Олексій Кулеба.

За словами заступника керівника Офісу Президента, Одещина є надважливим регіоном України. 

Навіть в умовах, коли ворог цілеспрямовано нищить нашу портову інфраструктуру. Маємо зробити усе, щоб Одещина продовжувала залишатися морськими «воротами» держави”, – наголосив Кулеба.

В рамках засідання учасники визначили головні потреби та пріоритетні питання, які потребують вирішення. Йшлося про збільшення пропускної спроможності автомобільної дороги М-15 «Одеса – Рені», збільшення проектних потужностей зрошувальних земель в Одеській області, необхідність запуску та відновлення виробничих процесів АТ «Одеський припортовий завод». Також значну увагу було приділено питанням забезпечення якісною питною водою населених пунктів Ізмаїльського та Болградського районів, незадовільного стану системи водовідведення в м. Білгород-Дністровський та м. Кілія, необхідності будівництва біологічної очистки господарсько-побутових стічних вод у с. Шабо, аварійного стану дамби Хаджибейського лиману.

Також розглянули питання завершення будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини у територіальних громадах Одещини, реконструкцію медичних закладів та створення спеціалізованого центру постійного догляду за особами, які його потребують (особи з важкими пораненнями, ампутаціями, інвалідністю, громадяни поважного віку).

Підсумовуючи результати засідання, начальник Одеської обласної військової адміністрації та модератор засідання Олег Кіпер наголосив на важливості постійного діалогу між усіма гілками влади.

«Тільки злагоджені дії влади, бізнесу і громадянського суспільства стануть запорукою зростання економічного потенціалу області, яке дозволить, в тому числі, відбудувати пошкоджену внаслідок ворожих атак інфраструктуру області і дасть поштовх для комплексного розвитку нашого регіону», – заявив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Як зазначив Олексій Кулеба наприкінці зустрічі, за результатами засідання сформовано перелік завдань, які необхідно реалізувати на Одещині.