1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. За участю начальника Одеської...

За участю начальника Одеської ОВА – Олега Кіпера відбувся Форум відновлення Одещини «Регіональний розвиток. Просторове планування»

Відбудова нашої країни після повномасштабної війни – це складний і тривалий процес, невід’ємною частиною якого є просторове планування.

Одеська область – пріоритетний регіон нашої держави, а планування розвитку території – це важлива складова впровадження подальших позитивних змін в територіальних громадах регіону.

Сьогоднішній Форум – четвертий захід на Півдні України про ефективне планування територій та залучення громад до стратегічних рішень.

У ньому взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, дипломатичний корпус, бізнес та науковці.

Попри усі труднощі, пов’язані з повномасштабною війною та постійними обстрілами ворога, продовжується наша інтенсивна робота з розробки Стратегії відновлення і розвитку Одеської області, яка має стати ключовим фундаментальним документом регіону.

Разом з партнерами проєкту DECIDE та CIVITTA презентували напрацювання щодо розробки Стратегії.

Ключові теми обговорення Форуму:

• Стратегія регіонального розвитку

• Просторове планування та урбанізація

• Екологічна стійкість

• Сталість розвитку

• Участь громади

• Співпраця з іншими регіонами та міжнародними партнерами

Дякую організаторам – Агенція регіонального розвитку Одеської області та HOVERLA / Проєкт USAID в Україні за можливість обговорити важливі питання розвитку регіону та сприяти більш ефективному залученню громад до процесу відновлення Одещини!

І звичайно дякуємо ЗСУ за можливість працювати над відновленням регіону!🇺🇦