1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Засідання громадської ради при...

Засідання громадської ради при Роздільнянській районній державній (військовій) адміністрації

03 листопада 2023 року відбулось чергове засідання громадської ради при Роздільнянській районній державній (військовій) адміністрації під керівництвом голови ради Валентини Бондаренко.

Засідання розпочалось із вшанування хвилиною мовчання загиблих, які віддали своє життя за Україну.

Переходячи до порядку денного, про надання соціальних послуг служби зайнятості для населення розповіла виконуючий обов’язки директора Роздільнянської  філії Одеського обласного центру зайнятості  Олена Кукішева.

З питання про виявлені факти порушення статті 77-1 «Про самовільне випалювання рослинності або її залишків» відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення на території Роздільнянського району висвітлила провідний інспектор ВОНПР та ЗЦЗ Роздільнянського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області майор служби цивільного захисту  Марина Каранфілова.

Начальник районної військової адміністрації Сергій Приходько  довів присутнім про взаємодію Роздільнянської РВА та правоохоронних органів району в рамках розглянутого питання.

Спалювання листя і трави є незаконним і передбачає адміністративну, а подекуди кримінальну відповідальність. А під час дії воєнного стану в Україні спалювання сухостою може бути прирівняне до диверсій. Адже в березні 2023 року Рада внесла зміни до Кримінального кодексу, якими посилила відповідальність за злочини проти основ нацбезпеки в умовах воєнного стану. Таким чином у статті 113 “Диверсія” до переліку злочинів додали навмисні підпали, зокрема сухої рослинності.

Про надання послуг населенню Роздільнянської ТГ з вивезення опалого листя та бур’яну та про здійснені заходи в рамках виконання Програми з локалізації та ліквідації амброзії полинолистої на території Роздільнянської міської територіальної громади протягом 2023 року доповів начальник відділу збуту КП «Роздільнянський міський водоканал» Дмитро Штувбейний.

  Інформацію про хід проведення Акції “Смілива гривня” розповіла  секретар Громадської ради при Роздільнянській районній державній адміністрації Ольга Ладунська-Амонс.

  В кінці заходу всі члени громадської ради обговорили всі нагальні питання та обмінялися досвідом, визначилися з основними завданнями в межах своїх повноважень та  скоординували план дій на майбутнє.