1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. 20 лютого ми вшановуємо...

20 лютого ми вшановуємо подвиг Героїв Небесної Сотні

З нагоди цієї пам’ятної дати Роздільнянським Палацом культури було організовано фотовиставку «Обличчя Майдану» з портретами розстріляних на Майдані Незалежності під час кривавих подій 18-20 лютого 2014 року. У якій взяли участь керівництво району та міської ради, представники структурних підрозділів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськість.

У своїй промові начальник районної військової адміністрації Сергій Приходько зазначив – «Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Ми завжди будемо пам’ятати про подвиги Героїв Небесної Сотні і усіх, хто поклав своє життя в боротьбі за незалежність нашої держави».

Під час заходу учасники поклали лампади з запаленими свічками до портретів Героїв Небесної Сотні та пригадали імена кожного.

Захід закінчився покладанням квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, який став символом боротьби України за свою волю і незалежність.

Смерть Героїв Небесної Сотні змінила суспільну свідомість українців, актуалізувавши значущість таких понять, як право на самовизначення, гідність, свободу, суверенність держави, демократію та європейський вибір.

Герої не вмирають!