1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Готовність до адаптації –...

Готовність до адаптації – одна з необхідних вимог, щоб зробити будь-яку подію з увагою до всіх її учасників

Проаналізуйте: чи захищена локація від спеки? ☀️ А якщо майданчик відкритий – є навіси? Раптом підніметься сильний вітер або накриє буря – як будуть захищені гості? ⛈ Чи буде можливо перенести івент у закрите приміщення? Саме гнучкість дозволяє вберегтися від раптових стресових ситуацій.

Детально про це розповідає Гайд безбар’єрних подій, створений у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська.

🔊 Потенційні тригери варто усунути заздалегідь.

Світло стробоскопа, яскраві блиски та сильне мерехтіння можуть спричинити епілептичний напад. Підвищений рівень шуму у поєднанні з певними звуками здатний викликати зростання тривоги чи панічну атаку. Раптова перевірка мікрофону коротким постукуванням комусь нагадує постріли, а гучний рев мотоцикла, що промчав за вікном, легко можна сплутати із початком повітряної тривоги.

Якщо потенційні подразники не можна прибрати – про них обов’язково треба попередити. Під час анонсування в інтернеті, на друкованих афішах, у точках продажу квитків або електронною розсилкою. Бажано підготувати мапу локації з розташуванням звукових, світлових тригерів і маршрутами їх уникнення.

👉🏼 Будуть корисними сенсорні кімнати, оздоблені тактильними та візуальними елементами. Об’ємні пуфи, подушки, валики чи обтяжені ковдри допоможуть заспокоїтися. Вони м’яко тиснуть на тіло та імітують обійми. Навушники з шумозаглушенням забезпечать необхідну тишу. Пісочні годинники, предмети з різними текстурами та іграшки, що світяться або переливаються, допоможуть переключитися ⏳

Гайд доступний у форматі книги 📚https://bit.ly/4diKCbJ та як розділ «Довідника безбар’єрності» 📲https://bit.ly/3wdrgnO

📕 Проєкт реалізується Безбар’єрність за підтримки спільноти «Бізнес без бар’єрів», зокрема компанії Група ДТЕК, у співпраці з командою київського проєкту Кураж.

Ілюстрація 🎨 Валерія Борисенко

#bezbariernist#безбарєрність#barrierfree

#бізнесбезбарєрів