1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Щороку традиційно у травні...

Щороку традиційно у травні в Україні проводиться етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Цьогоріч він відбувся на базі Комунального закладу «Кам’янський ліцей Роздільнянської міської ради Одеської області». У його відкритті взяли участь керівництво району та міської ради, представники структурних підрозділів органів виконавчої влади, ЗСУ, начальники й спеціалісти відділів освіти громад Роздільнянського району.

Начальник Роздільнянської районної військової адміністрації Сергій ПРИХОДЬКО вітаючи учасників змагань, наголосив, що ця гра, заснована на традиціях українського козацтва, спрямована на патріотичне виховання дітей, і якщо освіта дитини – це майбутнє людини, то любов до батьківщини – це майбутнє держави.

Свої знання і вміння, вправність і витримку злетілися показати 8 територіальних громад у двох вікових категоріях старша та середня. Загальна кількість 10 роїв.

Змагання між роями відбувалися у 8 етапів – «Впоряд», «Смуга перешкод», «Рятівник», «Відун», «Метання гранати», «Стрільба», «Фізична підготовка», «Ватра» на кожному з них школярі показували високі результати, тому журі було досить складно визначити переможців.

Завершальним та вельми хвилюючим етапом було нагородження роїв-переможців та учасників, що показали найкращі результати.

В старшій віковій категорії :

І місце: Великомихайлівська ТГ рій «Патріот»

ІІ місце: Роздільнянська ТГ рій «Характерники»

ІІІ місце: Захарівська ТГ рій «Патріот»

В середній віковій категорії :

І місце: Роздільнянська ТГ рій «Незламне братство»

ІІ місце: Затишанська ТГ рій «Запорожці»

Приємним моментом стало частування справжнім козацьким обідом та юшкою, що її приготували гостинні господарі дійства.

Спорт допомагає дитині не тільки стати здоровішою та зміцнити імунітет, але й набратись впевненості, вольових якостей, навчитись дисципліні та взаємодії з однолітками, тому територіальні громади активно працюють в цьому напрямку, бо діти це наше майбутнє.