1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Програма «ГрінДІМ»

Програма «ГрінДІМ»

Україна робить великий крок у напрямку енергетичної незалежності та сталого розвитку з новою програмою “ГрінДІМ”, запущеною Фондом енергоефективності.

Метою Програми є стимулювання та підтримка ініціатив щодо впровадження заходів з енергоефективності, здійснення яких забезпечує зменшення споживання енергетичних ресурсів, включаючи заходи, спрямовані на збільшення частки енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії, а саме: шляхом надання грантів для часткового відшкодування вартості обладнання та матеріалів під час впровадження заходів щодо збільшення частки електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел енергії у житловому секторі.

Програма відкрита для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), що прагнуть модернізувати свої домівки за допомогою сучасних технологій енергозбереження.

Серед ключових напрямків фінансування — встановлення сонячних електростанцій та теплових насосів, які використовують енергію ґрунту, води або повітря. Фонд енергоефективності частково відшкодовує вартість цих систем, забезпечуючи до 70% грантового фінансування.

А ще програма передбачає значні субсидії: до 1 млн грн на встановлення сонячних панелей та до 2 млн грн на теплові насоси. Також можна отримати до 15 тис грн на сертифікацію енергетичної ефективності будинку.

Зацікавлені ОСББ та ЖБК можуть звернутися на офіційний сайт Фонду для детальнішого ознайомлення з умовами та критеріями участі в програмі👉https://eefund.org.ua/…/programa_grindim-redakcziya…/ (https://eefund.org.ua/…/programa_grindim-redakcziya…/)