1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Хто поруч з нами...

Хто поруч з нами і що ця людина пережила – ми ніколи не знаємо. Передбачити, що саме для неї ризикує стати тригером – теж не можемо. Але оцінити ймовірні незручності, заздалегідь пошукати варіанти для їх усунення та подбати про комфорт усіх гостей та учасників події – організаторам під силу

А ще це про те, наскільки ми як суспільство готові приймати різних людей та поважати різний досвід, зокрема й досвід війни.

Експертка Безбар’єрністьSveta Hnatiuk під час регіональної зустрічі керівників департаментів культури та інформаційної політики ОДА/ ОВА презентувала Гайд безбар’єрних подій, створений у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів». У посібнику зібрані детальні рекомендації та практичні рішення для організації різних видів офлайн і онлайн-заходів.

🗣️ Зокрема, як наголосила експертка, часто лишаються «невидимими» чи не врахованими дуже прості речі. Наприклад, навігація з чіткими інформаційними покажчиками: гардероб – ліворуч, вбиральня – праворуч, сцена – прямо. Або завчасне попередження, що подію можуть супроводжувати гучні звуки. Чи не перевірена зручність наявних пандусів.

Захід «Безбар’єрність як суспільна норма» провели Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, за підтримки UNICEF Ukraine за участю представників Офіс Президента України, експертів з міжнародних, українських громадських організацій та бізнес-спільнот.

👉🏼 Учасники говорили про вплив безбар’єрності на стійкість суспільства, підтримку ментального здоров’я дітей, молоді та дорослих, норми безбар’єрної мови тощо.

Також були презентовані програми з надання культурних послуг захисникам і захисницям України, найкращі практики зі створення регіональних безбар’єрних мап, дослідження актуальної суспільної думки щодо політики безбар’єрності та Комунікаційна стратегія для підтримки реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Нагадаємо, Гайд безбар’єрних подій доступний у форматі книги 📚https://bit.ly/4diKCbJ та як розділ «Довідника безбар’єрності» 📲https://bit.ly/3wdrgnO

📕 Проєкт реалізується Безбар’єрність за підтримки спільноти «Бізнес без бар’єрів», зокрема компанії Група ДТЕК, у співпраці з командою київського проєкту Кураж.

Ініціатива «Без бар’єрів» започаткована першою леді України Оленою Зеленською.

У 2021 році Уряд схвалив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору до 2030 року. Стратегія спрямована на формування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності для всіх. Переглянути документ можна тут 📲https://bit.ly/3XaN924

#bezbariernist#безбарєрність#barrierfree

#бізнесбезбарєрів