1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Звіт начальника РВА:...

Звіт начальника РВА: Прозорість та підзвітність

В у мовах війни забезпечення прозорості та підзвітності тендерних закупівель є ще більш актуальним та важливим завданням.

За ініціативою Офісу Президента  в Роздільнянській районній державній адміністрації, як і у всіх регіонах країни,   створена  робоча група  «Прозорість і підзвітність»,  головне завдання якої –  забезпечення контролю та моніторингу ефективного використання бюджетних коштів. До складу робочої групи  входять профільні спеціалісти райдержадміністрації, представники правоохоронних органів,  прокуратури та Служби Безпеки України, представники  громадянськості.

          Роздільнянська районна військова адміністрація  підтримує принципи прозорості та підзвітності використання бюджетних коштів, що  сприяє зміцненню довіри з боку громадськості.

          За 8 місяців поточного року  робочою групою проведено 8 засідань щодо доцільності та першочерговості використання бюджетних коштів,  розглянуто 108 тендерних процедур на  суму понад 41 млн. гривень.  За результатами засідань складені  відповідні протоколи та  визначені пріоритетні напрямки діяльності.

Найбільшу увагу  приділено таким  закупівлям:

  •   експлуатаційне утримання доріг та придорожніх смуг – це 25 закупівель на суму 957,6 тис.грн,
  •  проведення капітального ремонту в адміністративних будівлях та лікарнях –   10 процедур на  суму 6,8 млн. грн.,
  •  закупівля вугілля та паливних  брикетів – 6 закупівель на суму 3,9 млн. грн,
  •  облаштування та придбання укриттів цивільного захисту – це  10 закупівель на суму понад 17,0 млн. грн.
  •  закупівля дизельного палива та бензину –  14 закупівель на суму 3,8 млн. грн.
  •  упорядкування сміттєзвалищ – 6 закупівель на суму 244 тис. грн.
  •   благоустрій населених пунктів – 3 закупівлі на суму 1,5 млн. грн .

      Зроблений аналіз  щодо відповідності  середнім цінам  закупівлі  продуктів харчування  76закупівель на суму 5,8 млн грн.

        За підсумками проведених засідань робочих груп прийнято низку важливих рішень,  розглянуто необхідність та доцільність проведення декількох запланованих тендерів. А саме:

          Скасована закупівля  Затишанської громади на розробку проектно – кошторисної документації та отримання експертного висновку в ДП «Укрдержбудекспертиза» по об’єкту «Реконструкція стадіону по вул. Центральній  в смт Затишшя Роздільнянського району Одеської області» на суму 321,8 тис. грн.

 Заощаджені  кошти на закупівлі вугілля на суму 30,0 тис. грн.

     Роздільнянська  громада відмінила відкриті торги щодо  поточного ремонту дорожнього покриття доріг комунальної власності на суму 872,0 тис. грн.

     В деяких випадках знайдено альтернативні рішення щодо виконання певних видів роботи без використання коштів місцевих бюджетів.

    Усі заощаджені кошти  направлені на пріоритетні витрати під час війни, у першу чергу, на підтримку Збройних Сил України.

     Мною особисто проведено понад 30 робочих нарад та зустрічей з керівниками територіальних громад,  на яких обговорювалися питання раціонального використання коштів місцевих бюджетів. Наші громади працюють на упередження, тому дуже виважено ставляться до закупівель.

           Протягом поточного року громади району на підтримку ЗСУ перерахували

близько 40 млн грн. (39 380,4). Лідером є Степанівська громада,  яка  профінансувала понад 14,0 млн грн.

       Хочу також зазначити,  що   на офіційному сайті адміністрації створено відповідну рубрику «Прозорість та підзвітність», де розміщується інформація щодо діяльності групи , використання коштів бюджетів усіх рівнів та на цієї ж платформі створена окрема онлайн форма для звернень громадян.