1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Робоча зустріч з начальником...

Робоча зустріч з начальником Роздільнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Олегом Гнисюком

Начальник Роздільнянської районної військової адміністрації Серій Приходько провів робочу зустріч з начальником Роздільнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Олегом Гнисюком.

Основне питання, яке обговорили на під час зустрічі, пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

На території Роздільнянського району розпочато осінню кампанію з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, із розкладання наземним розподілом принад, на території району.

Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей.

Епізоотична ситуація по сказу як в Україні, так і на території Роздільнянського району залишається напруженою. Щороку від сказу гинуть тисячі тварин. На жаль, хворіють та помирають люди. Проводиться вакцинація сприятливих свійських тварин, але небезпека приходить з дикої фауни, від тварин, яких ми не можемо ізолювати та піддати класичним щепленням.

Під час кампанії будуть застосовуватись спеціальні приманки з антирабічною вакциною для диких м’ясоїдних, яка безпечна для людей та інших тварин.

Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку (3 см на 5 см), із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з високоімунною вакциною проти сказу. Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні; не виділяє вакцинний вірус зі слиною; безпечна для інших тварин; безпечна для людини та природного середовища; стабільна в польових умовах.

Розкидання вакцини буде проводитись наземним розподілом принад біля лісових та сільськогосподарських угідь , поза територіями населених пунктів, навколо водоймищ, вздовж автошляхів. Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в регіоні.

Тривалість проведення пероральної імунізації залежатиме від погодних умов, до охоплення всієї території.