1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Відбулось чергове засідання комісії...

Відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

19 травня 2022 року відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом начальника районної військової адміністрації Сергія Приходько.З першого питання про стан джерел зовнішнього протипожежного водопостачання присутні заслухали т.в.о начальника 32 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС в Одеській області Віталія Д’яченко, який звернув увагу на стан джерел зовнішнього протипожежного водопостачання (гідрантів та пожежних водойм).
З наступного питання, з метою забезпечення організації та виконання робіт з виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів Роздільнянською державною адміністрацією у 2021 році було заслухано завідувача сектору з питань оборонної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації Анатолія Сташевського.
Про заходи щодо запобігання та протидії масовим сільськогосподарських угідь та пожежам лісів протягом пожежонебезпечного періоду у 2022 році інформував головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Роздільнянського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Віктор Гложик. Членів комісії було ознайомлено з листом Одеської обласної військової адміністрації «Про комплекс заходів щодо захисту населених пунктів, природних екосистем та сільськогосподарських угідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2022 року».
Начальник РВА Сергій Приходько довів, що в умовах воєнного стану гостро стоїть питання своєчасного гасіння пожеж, особливо під час збору врожаю і його подальшого збереження. Тому виникла необхідність в створені в усіх без виключення громадах району місцевій пожежній охороні (місцевих пожежних командах – МПК). Такі команди в районі уже створюються, є можливість забезпечити всі МПК пожежною технікою.
З прийнятими рішеннями можно ознайомитись у Протоколі №4 за посиланням
Використовується фотоматеріал попереднього засідання.