1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Відбулось позачергове засідання комісії...

Відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

6 червня 2022 року під керівництвом начальника РВА Сергія Приходько відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з розглядом питання про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Роздільнянського району у 2022 році.
Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Роздільнянського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Віктор Гложик довів до відома присутніх основні вимоги “Правил охорони життя людей на водних об’єктах України”.За результатами обговорення та з метою попередження загибелі людей на воді комісія вирішила: 1. Головам територіальних громад району визначити земельні ділянки та водного простору, який придатний для організації пляжів, любительського і спортивного рибальства та надати до Роздільнянського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області копії відповідних рішень та затверджені копії карт-схем земельних ділянок та водного простору. На інших водоймищах на адміністративній території рад розмістити попереджувальні таблички «Купання заборонено»
2. Лиманській селищній раді спільно з відповідними підрозділами Держприкордонслужби в межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району невідкладно визначити місця масового відпочинку людей, купання, рибальства. Визначити земельну ділянку та водний простір, який придатний для купання на території смт. Лиманське та привести її у відповідність до вимог “Правил охорони життя людей на водних об’єктах України”. Визначення місць масового відпочинку людей, купання та рибальства проводити з урахуванням Закону України від 22 травня 2022 року №2263-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні».
3. Роздільнянському РУ ГУ ДСНС України в Одеській області, головам територіальних громад проводити, постійно під час купального сезону, проводили роз’яснювальну роботу в засобах масової інформації щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах, у тому числі дій населення у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, засобів ураження та саморобних вибухових предметів.
4. Власникам (орендарям) водних об’єктів забезпечити виконання вимог “Правил охорони життя людей на водних об’єктах України.


Протокол №5 від 06.06.2022 р.