1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. На черговій селекторній нараді...

На черговій селекторній нараді з ОДА обговорили питання з проведення комплексу збиральних робіт у 2022 році в умовах дії воєнного стану

Під час участі у черговій селекторній нараді облдержадміністрації, що відбулась 7 червня 2022 року у ролі доповідача виступив начальник райдержадміністрації Сергій Приходько, який  інформував про забезпеченість підприємств зернозбиральною технікою, паливом та сезонними працівниками, а також матеріально-технічною забезпеченістю сільгосппідприємств для своєчасного проведення комплексу збиральних робіт в умовах дії воєнного стану на території району.

Так, під урожай 2022 року на території Роздільнянського району засіяно -121,2 тис. га:

В тому числі:

–           Озимих культур-69,9 тис. га (Озима пшениця-54,8 тис. га, озимий ячмінь-15,12 тис. га)

–           Озимий ріпак-10,5 тис.га

–           Ярих культур – 40,7 тис. га (пшениця-0,518 тис. га, ячмінь-2,015 тис. га,горох-1,3 тис. га, кукуруза-4,842 тис. га, соняшник-31,937 тис. га

Одною із проблемних питань для сталого проведення комплексу збиральних робіт в районі є незабезпеченість сільськогосподарських підприємств  паливо-мастильними  матеріалами, особливо малих фермерських господарств та одноосібників.  Станом на 01.06.2022 року необхідно близько 2,0 тис тон паливно-мастильних матеріалів.

Щодо забезпеченості підприємств зернозбиральною технікою. В районі наявно 220 одиниць зернозбиральних комбайнів. За даними підприємств необхідно залучити додатково-80,0 одиниць техніки -36%. Станом на сьогодні сільгоспвиробниками  проведена робота щодо залучення техніки, укладено контрактів на 49 одиниць техніки, що становить 61,0%.

Відповідно до розпорядження Начальника Одеської обласної державної адміністрації від 27.05.2022 №307/А-2022 «Про деякі питання організації проведення комплексу збиральних робіт в 2022 році» Роздільнянською районною військовою адміністрацією сформовані списки зернозбиральної техніки та передані Головному управлінню Національної  поліції в Одеській області та Відділу державного нагляду (контролю) у Одеській області Державної служби       України з безпеки на транспорті.

 Роздільнянською районною військовою адміністрацією проведена робота з сільгоспвиробниками щодо можливості надання ними допомоги в збирання врожаю 2022 року за межами свого регіону. Станом на сьогодні 5 підприємств (12 одиниць техніки)  виявили бажання надати такі послуги.

Продовується робота з бронювання працівників сільськогосподарських  підприємств, та по видачі перепусток на роботи в комендантську годину.

З такими ж доповідями виступили і начальники Ізмаїльської, Болградської,

Білгород-Дністровської, Одеської, Подільської районних військових адміністрацій.

За результатами заслуханих доповідей керівництвом області надані відповідні доручення та рекомендації до виконання.