1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Участь у селекторній нараді...

Участь у селекторній нараді облдержадміністрації з розглядом питання запобігання розповсюдження інфекційних хвороб

14 червня 2022 року голова райдержадміністрації Сергій Приходько спільно з головами громад району та причетними взяв участь у черговій селеторній нараді облдержадміністрації з розглядом актуальних питань, серед яких запобігання розповсюдження інфекційних хвороб.
Так, відповідно до інформації Роздільнянського управління Головного управління Держпродспоживслужби спалахів інфекційної захворюваності та харчових отруєнь на території району не зареєстровано.
Фахівцями Роздільнянської районної державної лікарні ветеринарної медицини тримається на постійному контролі виконання плану профілактичних заходів та діагностичних досліджень, організовано щоденний моніторинг фізіологічного стану тварин у господарствах всіх форм власності.
Постійно проводиться широка санітарно-освітня робота серед населення щодо профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових отруєнь, вірусного гепатиту А.
Здійснено вакцинацію собак та котів проти сказу, собак – 833 голів котів – 267 голів. Проводиться інформування населення, щодо утримання тварин в у

Час від часу трапляються випадки сказу тварин, тому є необхідність нагадати про небезпеку цієї хвороби. Сказ – особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини. Тварин вакцинують з профілактичною метою незалежно від пори року.
Всі собаки і коти в зонах постійного неблагополуччя підлягають обов’язковому щепленню проти сказу кожного року. Тварин вакцинують з профілактичною метою незалежно від пори року. На території району здійснено вакцинацію собак та котів проти сказу, собак – 833 голів котів – 267 голів. Проводиться інформування населення, щодо утримання тварин в умовах військового стану та комендантської години.
У зв’язку з величезною небезпекою цієї хвороби для життя та здоров’я людей і тварин закликаємо юридичних осіб та громадян – власників тварин дотримуватися ветеринарних і санітарних норм та правил щодо профілактики та боротьби зі сказом.