1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ...

ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ СЕРГІЯ ПРИХОДЬКО З НАГОДИ ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

Шановні роздільнянці!

Сьогодні Україна вперше відзначає День Української Державності.


Історія української державності – це не 30 років, і навіть не 100, сучасна Україна є спадкоємицею державотворчої традиції, якій понад 1000 років. Давня Русь, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Скоропадського, Карпатська Україна, сучасна незалежна Україна…. Усе це наша державотворча традиція. Великі київські князі, славетні гетьмани…. Усе це наша державність. І жалюгідним є будь-які спроби москви вкрасти у нас якийсь історичний період чи історичну постатьУкраїнська державність означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою і зі своїми героями.

Як би російська пропаганда не нав᾽язувала тези про «єдність» чи «братність» українського та російського народів, про те, що Україна – «вигадана» держава – реальна історія спростовує ці фейки. Варто лише глибше в ній розібратися. Омріяна путіним Україна – це держава, в якій «малороси» побожно виконують будь-який його наказ, країна, в якій винищене все українське.

Не дочекаються вороги! Наші воїни мужньо боронять Україну на фронті. Мільйони українців створили міцний народний тил. Невпинно і ефективно працює дипломатичний фронт. Ми громадяни вільної країни, і ніколи рабам не здолати нас, вільних людей.У світі не залишилося жодної людини, яка б не чула про мужність, стійкість і незламність України та підступність, звірство, агресивність і тероризм росії.
Вшанували наше історичне минуле покладання квітів до пам’ятника Тараса Шевченка, а також покладанням вшанували загиблих героїв, які відділи своє життя.
Навічно в серці!