1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Керівництво району та міста...

Керівництво району та міста вшанувало пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні починаючи з 2015 року щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня вшановується пам’ять громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість з них віддали своє життя під час подій Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права, свободу та європейське майбутнє.

У цей пам’ятний в історії держави день, у м. Роздільна  проведено покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, який став символом боротьби України за свою волю і незалежність.

В Роздільнянському Палаці культури  організовано та  відкрито експозицію-діораму «Небесна сотня: епізод нашої історії» з елементами одного пережитого дня на Майдані, яка буде працювати до 26 лютого поточного року.

«Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Ми завжди будемо пам’ятати про подвиги Героїв Небесної Сотні і усіх, хто поклав своє життя в боротьбі за незалежність нашої держави» – зазначив начальник районної військової адміністрації Сергій Приходько, під час огляду тематичної виставки.

Смерть Героїв Небесної Сотні змінила суспільну свідомість українців, актуалізувавши значущість таких понять, як право на самовизначення, гідність, свободу, суверенність держави, демократію та європейський вибір.

Герої не вмирають!

Вони з небес тримають нас, наше небо та Україну!

Пам‘ятаємо!