1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Події Чорнобиля ніколи не...

Події Чорнобиля ніколи не зітруться в пам’яті десятків поколінь, а катастрофа назавжди залишиться спільним болем.

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталися вибухи, внаслідок яких повністю було зруйновано реактор 4 енергоблоку. У повітря потрапили радіоактивні речовин, що з вітром розсіялися над Україною і багатьма країнами Європи. Техногенна катастрофа забрала життя численних її ліквідаторів, які, особливо в перші дні, навіть не здогадувалися про загрозу, яку несе радіація. Ціною власного життя і здоров’я вони ліквідували пожежу на станції і далі проводили роботи на аварійному блоці і навколо нього. 30-кілометрова територія навколо ЧАЕС стала пусткою: населення було евакуйовано. Наслідки Чорнобильської аварії ще довго щемітимуть болем за тим, як людина може стати жертвою неконтрольованого використання власних технічних розробок.


Щорічно, у цей день в Україні вшановують память загиблих ліквідаторів. 26 квітня 2022 року віддати шану учасникам, героям свого часу покладанням квітів завітали начальник районної військової адміністрації Сергій Приходько, заступник начальника районної військової адміністрації Наталія Шличок, Роздільнянський міський голова Валерій Шовкалюк, представники структурних та територіальних підрозділів, громадськість, учасники ліквідації.


Висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.