1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Шановні усиновлювачі, опікуни, піклувальники,...

Шановні усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки!

Шановні усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі та всі причетні! Служба у справах дітей Роздільнянської районної державної (військової) адміністрації щиро вітає всіх з чудовим святом – Днем усиновлення, якій символічно співпадає із християнським святом Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. День усиновлення – це свято здійснення мрій, другий день народження багатьох дітей та сімей. Це свято для дітей, які отримали люблячих батьків і для всіх людей, які взяли на себе відповідальність за дитячі долі.

Нам, цілком благополучним людям, важко уявити, що відчуває маленька дитина, від якої відмовляються батьки або ж якщо їх позбавляють батьківських прав. І майже безпорадна дитина залишається наодинці з жорстоким навколишнім світом, у якому дуже мало любові, турботи та безпеки. Адже все це повинна уособлювати родина, якої у крихітки тепер немає.

 Діти – це квіти нашого життя. Чужих дітей на землі не буває і кожен, хто має змогу, повинен зробити все необхідне для того щоб допомогти дитині. На щастя є люди, які не байдужі до болю і страждань дітей.

Усиновлення – це особливе батьківство, благородний і непростий шлях до щасливої родини. Це найбільш пріоритетна форма влаштування дітей в сімейні форми виховання, а їх взагалі існує чотири, окрім усиновлення це опіка/піклування, прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу.

Пріоритетність сімейних форм виховання перед інтернатними очевидна – жоден такий заклад ніколи не зможе стати для дитини сім’єю, навіть найкращого вихователя дитина ніколи не назве мамою. У випускників інтернатів часто не складається власна доля і їхні діти так само потрапляють до інтернатів. Особливо жахливе становище у дитини, яка потрапляє до дитячого будинку із віку немовляти. Адже, здоровий та всебічний розвиток дітей напряму залежить від умов, в яких вони зростають, а впевненість у своєму майбутньому та повноцінне самоусвідомлення значною мірою формуються завдяки можливості жити у добробуті, безпечним та гідним життям.

Від всієї душі дякуємо усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам та батькам-вихователям, які самовіддано та з любов’ю дбають про долю кожної дитини, які вселяють в дитячі душі і серця віру, надію та любов, роблять дитинство світлим і радісним. Нехай у ваших сім’ях назавжди поселиться щастя, добробут, родинне благополуччя, а щедрість та милосердя ваших душ примножується з кожним днем.

А всіх, хто тільки обмірковує своє рішення подарувати дитині родину, з радістю чекаємо у нас, в районній службі у справах дітей.