1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Новини
  5. /
  6. Робоча нарада в Одеській...

Робоча нарада в Одеській ОВА за результатами перевірки Лиманської селищної громади

27 жовтня 2022 року начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко провів робочу нараду за підсумками перевірки членами робочої групи від ОВА Лиманської селищної громади Роздільнянського району. Ключові питання – земельні відносини та екологічна сфера.

Зокрема директор Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА Павло Буланович наголосив на проблемних питаннях стану дренажної системи в селі Кучурган і селищі Лиманське та торкнувся питання функціонування звалища твердих побутових відходів в селі Степове Лиманської громади.

За оцінкою спеціалістів необхідно замінити насоси, передати споруди дренажної системи на баланс комунального підприємства громади і підготувати технічне рішення тампонажу забірних трубопроводів зрошувальної систем (припинення течі води в дренажний канал) та виконати роботи в рамках господарської діяльності комунального підприємства.

Голові Лиманської селищної ради Віктору Бакланову дано доручення розробити схему санітарного очищення населених пунктів територіальної громади та організувати централізоване збирання та вивезення побутових відходів з населених пунктів спеціалізованим транспортом комунальним підприємством.

Щодо земельних питань – то представниками робочої групи рекомендовано керівництву Лиманської громади запропонувати орендарям укласти додаткові угоди до договорів оренди в частині збільшення відсоткової ставки не менше 8%. Окрім цього варто реалізувати право оренди Кучурганського водосховища на аукціоні (орієнтовна сума оренди 1 млн.грн. на рік). Лиманському професійному аграрному ліцею, державним підприємствам «Укрлепрозорій», «Кучурганське», «ДГ ім.Суворова» необхідно передати землі у комунальну власність громади для подальшої реалізації права оренди на конкурсних засадах. Фінансовий резерв від оренди цих земель під 8% може складати 25 мільйонів гривень на рік.

На думку Начальника Одеської ОВА Максима Марченка і керівництву Роздільнянського району, і безпосередньо Лиманської громади треба більш ретельно підійти до питання використання та обробки земель без договорів оренди, так як надходження до місцевого бюджету за такі землі не надходять.

Джерело Одеська ОВА